Partij voor de Dieren: laat ring Utrecht niet kaalslaan

Utrecht, 26 juni 2018 – De verbreding van de A27 / A12 ring Utrecht gaat véél meer groen kosten dan eerder was voorzien. De Partij voor de Dieren in Utrecht vindt dat de provincie dit niet mag laten gebeuren en heeft het college schriftelijk vragen gesteld.

Vorige week werd bekend dat Rijkswaterstaat maar liefst 28 hectare méér aan bomen en struiken zal verwijderen bij de uitbreiding van de A27 / A12. Dat zijn bijna 42 voetbalvelden. Dit komt bovenop de kaalslag die al gepland stond bij Amelisweerd.

BuldozerHiltje Keller, fractievoorzitter Partij voor de Dieren: “Dit is een enorme aanslag op het groen  rond de stad Utrecht. Het enige wat we ervoor terug krijgen zijn meer files en meer milieuvervuiling. Dit mogen we als provincie niet laten gebeuren. De herplanting is een doekje voor het bloeden, maar zal het verlies niet compenseren.”  

De Partij voor de Dieren vraagt Gedeputeerde Staten om bij de minister aan te dringen op een herziening van het tracébesluit. Daarnaast wordt het college gevraagd in gesprek te gaan met Rijkswaterstaat om de enorme kaalslag te voorkomen.