Vragen over laser als verja­gings­middel ganzen


14 september 2012

De Partij voor de Dieren Utrecht heeft schriftelijke vragen gesteld over het verjagen van ganzen met behulp van een laser.

In Flevoland heeft het gebruik van laserstralen tot succesvolle resultaten geleid bij het verjagen van ganzen. Lelystad wilde na overlast van ganzen op een strand niet meteen tot afschot overgaan en heeft daardoor eerst een laser gebruikt. Door laserstralen vlak voor de kop van een gans te richten, ervaart het dier dit als onaangenaam en vliegt het weg.

De Statenfractie van de Partij voor de Dieren heeft samen met de SP gevraagd of er in de provincie Utrecht al ervaring is met het gebruik van een laser bij ganzenoverlast. Daarnaast is gevraagd of de provincie bereid is te onderzoeken of een laser ook in Utrecht een bruikbaar middel kan zijn. Er vindt in de provincie Utrecht veel afschot van ganzen plaats en de Partij voor de Dieren ziet het gebruik van een laser als een diervriendelijkere oplossing.

Gerelateerd nieuws

Partij voor de Dieren verklaart Utrechtse Heuvelrug en Zeist gasvrij

Op woensdag 29 augustus om 10:30 uur protesteert lijsttrekker van de Partij voor de Dieren Marianne Thieme tegen nieuwe pla...

Lees verder

Vervang Amelisweerd niet door asfalt

In een brief van 1 oktober 2012 aan de Tweede Kamer heeft de Minister aangekondigd de verbreding van de Bak in Amelisweerd ...

Lees verder