Doe mee!


Voor een groen en dier­vrien­delijk Utrecht

Utrecht is een prachtige provincie. Maar wij vinden dat ze nog veel mooier kan worden, voor dieren, groen en mensen. Om dat te bereiken zijn we hard aan het werk met onze ambitie om de Partij voor de Dieren in Utrecht een steeds grotere rol te laten spelen.

De Partij voor de Dieren in de provincie Utrecht is ambitieus en maakt een groei door. Het afdelingsbestuur, de lokale werkgroepen en de politieke fracties zijn hard en enthousiast aan het werk om zichtbaar, bekend en benaderbaar te zijn. Er zijn lokale werkgroepen actief in de gemeenten Amersfoort-Leusden, Soest, Utrechtse Heuvelrug, Utrecht, Woudenberg en Zeist.

Het afdelingsbestuur en de werkgroepen houden zich bezig met het werven en binden van leden, het vergroten van de bekendheid van de Partij voor de Dieren en het organiseren van verkiezingscampagnes. Allemaal voor dierenwelzijn, natuur en milieu. Save the planet! (en begin in Utrecht).

Groeten van het afdelingsbestuur,

Olivia Butterman – algemeen bestuurslid
Caro Engels – secretaris
Diane van Diemen – algemeen bestuurslid
Ischa Mulder – algemeen bestuurslid
Andreas Ligtvoet – penningmeester
Michiel Knol – voorzitter

Onze politieke fracties
In de provincie Utrecht zijn we vertegenwoordigd met vier fracties. In de gemeenteraad Utrecht hebben we twee zetels, in de Provinciale Staten Utrecht ook twee zetels, in Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden zitten drie volksvertegenwoordigers en waterschap Rivierenland heeft twee bestuurders van de Partij voor de Dieren.

Maak werk van je idealen en doe mee!
In de Provincie Utrecht zijn we altijd op zoek naar gedreven mensen die zich willen inzetten voor dierenwelzijn, natuur en milieu. Dat kan op allerlei manieren. Lees hieronder hoe jij actief kunt worden:

Wil je meedoen aan activiteiten?
Check dan onze aankomende activiteiten op de agenda. Ook via onze social media kanalen Facebook en Instagram blijf je op de hoogte van de activiteiten binnen afdeling Utrecht. Activiteiten zijn vaak voor iedereen toegankelijk. Als een activiteit alleen voor leden is bedoeld staat dat nadrukkelijk vermeld.

LET OP: door het coronavirus en bijbehorende maatregelen, kan het voorkomen dat bepaalde activiteiten geen doorgang kunnen vinden of doorgaan in aangepaste vorm. Bij activiteiten die doorgaan worden de richtlijnen van het RIVM gevolgd.

Wil je zelf activiteiten organiseren?
Dat kan! Als je lid bent van de partij, kun je je aansluiten bij een lokale werkgroep. Onze werkgroepen, die bestaan uit vrijwilligers, houden zich bezig met bijvoorbeeld flyeracties, ondersteuning bij verkiezingscampagnes, het schrijven van brieven naar gemeentes en organisaties en het organiseren van lezingen, filmavonden of workshops. Daarnaast ondersteunen de werkgroepleden ook de PvdD-fracties binnen onze provincie. Er is enorm veel te doen en voor iedereen is er wel een taak die past bij je interesses, talenten en beschikbare tijd. Nog geen lid van de partij? Meld je dan hier aan.

Ben je al lid van de Partij voor de Dieren en heb je interesse om actief te worden? Dan ben je van harte welkom om een keer vrijblijvend aan te sluiten bij een activiteit of werkgroepoverleg. Hieronder vind je de e-mailadressen van de werkgroepen, dus stuur gerust een mailtje voor meer informatie:

Werkgroep Amersfoort-Leusden: amersfoort@partijvoordedieren.nl
Werkgroep Soest: soest@partijvoordedieren.nl
Werkgroep Utrecht: utrechtstad@partijvoordedieren.nl
Werkgroep Utrechtse Heuvelrug: utrechtseheuvelrug@partijvoordedieren.nl
Werkgroep Woudenberg: woudenberg@partijvoordedieren.nl
Werkgroep Zeist: zeist@partijvoordedieren.nl

Provinciale leesclub: jesseka.batteau@gmail.com
Provinciale politieke werkgroep: momenteel vol.

Jongerenorganisatie PINK! afdeling Utrecht
Ben je tussen de 14 en 28 jaar en wil je je graag met andere jongeren inzetten voor dieren, natuur en milieu? Neem dan eens een kijkje bij PINK!, de jongerenorganisatie van de Partij voor de Dieren. Ook PINK! heeft een afdeling in de provincie Utrecht: PINK! Utrecht. Je kunt tegelijkertijd lid zijn van de PvdD én PINK!.

Contact met het afdelingsbestuur
Is je vraag niet beantwoord of ben je op zoek naar meer informatie over de afdeling Utrecht van de Partij voor de Dieren? Mail dan naar onze secretaris via onderstaand adres en we nemen zo snel mogelijk contact met je op: utrecht@partijvoordedieren.nl. We denken graag met je mee.