Doe mee!


Voor een groen en dier­vrien­delijk Utrecht

Utrecht is een prachtige provincie. Maar wij vinden dat ze nog veel mooier kan worden, voor dieren, groen en mensen. Om dat te bereiken zijn we hard aan het werk met onze ambitie om de Partij voor de Dieren in Utrecht een steeds grotere rol te laten spelen.

De Partij voor de Dieren in de provincie Utrecht is ambitieus en maakt een groei door. Het afdelingsbestuur, de lokale werkgroepen en de politieke fracties in de provincie zijn hard en enthousiast aan het werk om zichtbaar, bekend en benaderbaar te zijn. Maar liefst zes werkgroepen zijn zeer actief in Amersfoort, De Bilt, Utrechtse Heuvelrug, Utrecht, Woerden en Zeist.

Het afdelingsbestuur en de werkgroepen houden zich bezig met het werven en binden van leden, het vergroten van de bekendheid van de Partij voor de Dieren en het organiseren van verkiezingscampagnes. Allemaal voor dierenwelzijn, natuur en milieu. Save the planet! (en begin in Utrecht).

Groeten van het afdelingsbestuur,

Michiel Knol – voorzitter
Caro Engels – secretaris
Andreas Ligtvoet – penningmeester
Olivia Butterman – algemeen bestuurslid
Ischa Mulder – algemeen bestuurslid
Diane van Diemen – algemeen bestuurslid

Politiek actief
In de provincie Utrecht zijn we actief met vier fracties. In de gemeenteraad Utrecht hebben we twee zetels, in de Provinciale Staten Utrecht ook twee zetels, in Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden zitten drie volksvertegenwoordigers en waterschap Rivierenland heeft twee bestuurders van de Partij voor de Dieren.

Maak werk van je idealen
In de Provincie Utrecht zijn we altijd op zoek naar gedreven mensen, die zich willen inzetten voor dierenwelzijn, natuur en milieu. Dat kan op allerlei manieren, bijvoorbeeld door mee te helpen bij flyeracties en tijdens verkiezingscampagnes, door het schrijven van brieven naar gemeentes en organisaties, of door het organiseren van lezingen, filmavonden of workshops. Daarnaast ondersteunen de actieve leden de fracties in de provincie.
Er is enorm veel te doen en voor iedereen is er wel een taak die past bij je interesses, talenten en beschikbare tijd.

Wil je kennismaken, zelf actief worden of ben je op zoek naar meer informatie over de afdeling Utrecht van de Partij voor de Dieren? Mail dan naar onderstaand adres en we nemen zo snel mogelijk contact met je op: utrecht@partijvoordedieren.nl
Je kunt ons natuurlijk ook alvast volgen op onze Facebook of Instagram-pagina’s.

Pink! Midden Nederland
Ben je tussen de 14 en 28 jaar en wil je je graag inzetten voor dieren, natuur en milieu? Neem dan eens een kijkje bij Pink! de jongerenorganisatie van de Partij voor de Dieren: Pink! Utrecht.

Doe mee!
Hieronder vind je de verschillende activiteiten die de komende periode door onze werkgroepen worden georganiseerd.

LET OP: door het coronavirus en bijbehorende maatregelen, kan het voorkomen dat bepaalde activiteiten geen doorgang kunnen vinden of in aangepaste vorm. Bij activiteiten die doorgaan worden de richtlijnen van het RIVM gevolgd.

Bijna alle activiteiten zijn voor iedereen toegankelijk. Als een activiteit alleen voor leden is bedoeld staat dat nadrukkelijk vermeld.

Werkgroepoverleg bijwonen
Ben je lid van de Partij voor de Dieren en heb je interesse om actief te worden binnen de partij? Dan ben je van harte welkom om een keer vrijblijvend aan te sluiten bij ons werkgroepoverleg. Heb je interesse? Stuur een mailtje!

Werkgroep Amersfoort
Meer info via amersfoort@partijvoordedieren.nl

Werkgroep De Bilt
Meer info via debilt@partijvoordedieren.nl

Werkgroep Utrecht
Meer info via utrechtstad@partijvoordedieren.nl

  Werkgroep Utrechtse Heuvelrug
  - Iedere eerste zaterdag van de maand om 14.00

  Clean-up voor een plasticvrije schone gemeente
  Startpunt: Cultuurcentrum Doorn

   Meer info via utrechtseheuvelrug@partijvoordedieren.nl

   Werkgroep Woerden
   Meer info via woerden@partijvoordedieren.nl

    Werkgroep Zeist:
    Meer info via zeist@partijvoordedieren.nl