Doe mee!


Voor een groen en dier­vrien­delijk Utrecht

Afdeling Utrecht

Utrecht is een prachtige provincie. Maar wij vinden dat ze nog veel mooier kan worden, voor dieren, groen en mensen. Om dat te bereiken zijn we hard aan het werk met onze ambitie om de Partij voor de Dieren in Utrecht een steeds grotere rol te laten spelen.

De Partij voor de Dieren in de provincie Utrecht is ambitieus en maakt een groei door. Het afdelingsbestuur, de lokale werkgroepen en de politieke fracties zijn hard en enthousiast aan het werk om zichtbaar, bekend en benaderbaar te zijn. Er zijn lokale werkgroepen actief in de gemeenten Amersfoort-Leusden, Soest, Utrechtse Heuvelrug, Utrecht, Woudenberg en Zeist.

Het afdelingsbestuur en de werkgroepen houden zich bezig met het werven en binden van leden, het vergroten van de bekendheid van de Partij voor de Dieren en het organiseren van verkiezingscampagnes. Allemaal voor dierenwelzijn, natuur en milieu. Save the planet! (en begin in Utrecht).

Word actief

We zijn altijd op zoek naar gedreven mensen die zich willen inzetten voor dierenwelzijn, de natuur en het milieu. Dat kan op allerlei manieren. Kijk op de sites van de verschillende fracties/werkgroepen of neem contact met ze op via email.

  • Zeist
  Ik wil meedoen aan activiteiten

  Check dan onze aankomende activiteiten op de agenda. Ook via onze social mediakanalen Facebook en Instagram blijf je op de hoogte van de activiteiten binnen afdeling Utrecht. Activiteiten zijn vaak voor iedereen toegankelijk. Als een activiteit alleen voor leden is bedoeld staat dat nadrukkelijk vermeld.

  Ik wil zelf activiteiten organiseren

  Dat kan! Als je lid bent van de partij, kun je je aansluiten bij een lokale werkgroep. Onze werkgroepen, die bestaan uit vrijwilligers, houden zich bezig met bijvoorbeeld flyeracties, ondersteuning bij verkiezingscampagnes, het schrijven van brieven naar gemeentes en organisaties en het organiseren van lezingen, filmavonden of workshops. Daarnaast ondersteunen de werkgroepleden ook de PvdD-fracties binnen onze provincie. Er is enorm veel te doen en voor iedereen is er wel een taak die past bij je interesses, talenten en beschikbare tijd. Nog geen lid van de partij? Meld je dan eerst hier aan.

  Jongerenorganisatie PINK!

  Ben je tussen de 14 en 28 jaar en wil je je graag met andere jongeren inzetten voor dieren, natuur en milieu? Neem dan eens een kijkje bij PINK!, de jongerenorganisatie van de Partij voor de Dieren. Ook PINK! heeft een afdeling in de provincie Utrecht: PINK! Utrecht. Je kunt tegelijkertijd lid zijn van de PvdD én PINK!

  Afdelingsbestuur

  • Ischa Mulder - voorzitter
  • Zara Ruiter - secretaris
  • Erik Engbers - penningmeester (aspirant)
  • Laura van Roekel - algemeen bestuurslid
  • Lizzy van Coeverden - algemeen bestuurslid (aspirant)
  • Ron van Wonderen - algemeen bestuurslid