In de media


Nieuws­ar­­ti­­kelen over de Partij voor de Dieren in provincie Utrecht

2024

20 juni
RTV Utrecht: Soest heeft boete voor vernietigen van dassengebied nooit betaald

"Bouwen in een dassenterritorium is ongekend", zegt PvdD-Statenlid Jesseka Batteau. "Ze leggen wegen en andere verharding in het terrein aan en er komt een busbaan naast een bewoonde dassenburcht. Het bestemmingsplan is na veel getouwtrek goedgekeurd, onder de aanname dat de dassen weg zouden zijn. Maar de dassen blijven nu en Soest doet net alsof dat de situatie niet verandert. Dat gaat weer slepende juridische problemen geven, want tegenstanders zullen eisen dat er een nieuw bestemmingsplan komt."

20 juni

Vroege Vogels: Utrechtse Staten struikelen over beschermende status konijn

Progressieve partijen voor behoud beschermde status konijn. De woorden van Janssen wekten verbazing bij onder meer GroenLinks, Partij voor de Dieren, Volt en ChristenUnie.

17 juni
Radio Eemland1: Konijn gaat bouwprojecten in provincie Utrecht vertragen

Albert Penris in gesprek met Jesseka Batteau, Statenlid Partij voor de Dieren. Jesseka Batteau: “Het gaat echt niet goed met de populatie sinds 1950”

19 april
AD: Tegenstanders zien niets in aangepast plan voor woningbouw Oude Tempel: ‘Een likje groene verf’

Statenlid Jesseka Batteau van de Partij voor de Dieren: ,,Onder de streep komen er toch woningen bij in een waardevol bos. Voor de woningnood is dit nauwelijks een oplossing. Er komt wat sociale huur bij, maar het gros van de woningen zal duurdere woningbouw zijn. De dassen worden ernstig verstoord en waarschijnlijk verjaagd.’’

24 maart

AD: Tegenstanders van woningen in bosgebied Soesterberg teleurgesteld, maar: ‘Wedstrijd is nog niet voorbij’

Het provinciebestuur kwam met twee locaties, die beide niet geschikt zouden zijn. Onvoldoende, vindt PvdD-statenlid Jesseka Batteau. In een motie stelt ze dat de gedeputeerden alleen zouden hebben gekeken naar plekken die al in een eerder stadium ongeschikt zijn bevonden, terwijl door lokale partijen aangedragen locaties niet werden meegenomen.

21 maart

RTV Utrecht: Uitkijktoren, evenementenhal en meer horeca bij Henschotermeer, raad geeft groen licht

Buiten de sporthal vond er donderdagavond een stil protest plaats. Zo’n vijftig tegenstanders van de plannen hadden zich voor de sporthal verzameld. Ze hielden met kaarsen een ‘wake’ voor het Henschotermeer. Het protest werd georganiseerd door Jesseka Batteau, Statenlid van de Partij voor de Dieren."We staan hier met een behoorlijke groep mensen om de gemeenteraad nog een keer te laten realiseren wat er op het spel staat. Het besluit dat ze hier nemen heeft enorme consequenties voor de rust, de natuur en de mobiliteit. Ik wil dat ze zich realiseren dat ze niet alleen voor de ondernemer moeten kiezen maar ook het publieke belang vooropstellen."

21 maart

RTV Utrecht: Ook na instemming van Woudenberg blijft er verzet tegen plannen Henschotermeer: 'Verhaal is nog niet uit'

"We zijn niet tegen recreatie, maar dan wel kleinschalig", zegt Jesseka Batteau, Statenlid voor de Partij voor de Dieren en één van de aanjagers van het protest tegen de plannen. "Op het moment dat er veel meer mensen komen en je daar gaat bouwen dan gaat dat ten koste van de natuurwaarde. Er zitten daar beschermde diersoorten en daarnaast gaat de natuurlijke uitstraling van het Henschotermeer verloren."

6 maart

RTV Utrecht: 'Pretpark' Henschotermeer komt dichterbij ondanks drukbezochte inspraakavond

Voorafgaand de commissieavond zijn de medewerkers van de begraafplaats druk bezig met het bijzetten van stoelen in de aula. Vanwege de grote belangstelling is gekozen voor de begraafplaats aan de Henschoterlaan, in plaats van het krappe gemeentehuis. Dit is een hele happening voor Woudenberg, zegt Jesseka Batteau, Statenlid voor de Partij voor de Dieren en sinds jaar en dag betrokken bij de protesten tegen de 'verpretparkisering' van het Henschotermeer.

5 maart

RTV Utrecht: Wat gebeurt er in de toekomst met het Henschotermeer? Politiek gaat vanavond in gesprek

Jesseka Batteau, Statenlid van de Partij voor de Dieren en al jaren tegen de ‘verpretparkisering’ van het Henschotermeer, noemt de commissievergadering ‘H-day’.

23 januari
Nieuwsblad De Kaap: Bijeenkomst ‘Wens voor het Hens’ over het Henschotermeer in Woudenberg

De Partij voor de Dieren schonk afgelopen vrijdagavond 19 januari aandacht aan het Henschotermeer op de bijeenkomst ‘Een wens voor het Hens’. De bijeenkomst werd gehouden in het licht van de nieuwe bestemmingsplannen betreffende het recreatiegebied, die begin maart besproken zullen worden in de raadscommissie te Woudenberg. Tijdens de bijeenkomst op vrijdagavond werd aandacht geschonken aan het bijzondere karakter en het belang van het behoud van het Henschotermeer. Als eerste presenteerde Jesseka Batteau (Statenlid Partij voor de Dieren Provincie Utrecht) de stand van zaken rondom de bestemmingsplannen.