Jesseka Batteau


Statenlid

Jesseka Batteau (1976) woont met haar man en twee tieners in Woudenberg. Haar studie volgde zij in Utrecht, waar zij ook is gepromoveerd in de Literatuurwetenschap. In haar dagelijkse werk is zij zelfstandig adviseur voor audits in het hoger onderwijs en onderzoek. In 2019 is zij actief geworden als werkgroeplid in Utrechtse Heuvelrug. Twee jaar later richtte zij de werkgroep op in Woudenberg en startte zij de leesclub voor partijleden in de Provincie Utrecht. Jesseka heeft veel ervaring opgedaan met het organiseren van acties voor het behoud van de monumentale beuken op de Broekhuizerlaan (Leersum) en het bestrijden van de verpretparking van het Henschotermeer (Woudenberg en Utrechtse Heuvelrug). Sinds 2021 is zij bestuurslid van de Stichting Broekhuizerlaan: de bomen waarvoor is gestreden zijn dus gered! De Stichting neemt ecologische waarden als uitgangspunt en zorgt dat de bomen veilig oud kunnen worden.

“Ik wil een bijdrage leveren aan een gelijkwaardige samenleving waarin er ruimte is voor iedereen, ook voor de meest kwetsbaren, menselijke én niet-menselijke dieren. Als ik word verkozen zal ik mij vol inzetten voor het behoud en versterking van onze natuurgebieden en voor een mens-, dier- en natuurinclusieve benadering van de grote uitdagingen waar we als provincie voor staan. Waar natuur en dieren ruim baan krijgen, daar is het ook goed toeven voor mensen.”

Gerelateerd

Afschot van vossen is een fopmaat­regel

Vossen zijn niet de grootste dreiging voor weidevogels

In gebieden in de provincie Utrecht waar weidevogels zijn, mogen vossen worden afgeschoten. Dat heeft de Raad van State besloten in een voorlopige uitspraak op 11 mei. Dit ondanks de bezwaren van Faunabescherming, Stichting Animal Rights en Fauna4Life. “In de provincie Utrecht is de weidevogelpopulatie sinds 1990 met 60% afgenomen. Maar dit komt echt niet door vossen of andere roofdier...

Bijdragen Moties Nieuws