Partij voor de Dieren defi­nitief twee zetels in Utrecht


25 maart 2019

Utrecht, 25 maart 2019 – Met bijna 29.000 stemmen heeft de Partij voor de Dieren heeft haar twee zetels in de Provinciale Staten van Utrecht ruimschoots behouden. Maandag is de definitieve uitslag van de verkiezingen bekend gemaakt.

De Partij voor de Dieren is een van de partijen die nog nooit hebben verloren bij verkiezingen. Afgelopen woensdag stemden ruim 7.000 meer kiezers op de partij in Utrecht in vergelijking met de Provinciale Statenverkiezingen in 2015. Helaas heeft het niet geresulteerd in een extra zetel in de Utrechtse Staten.

Huidige Statenleden Hiltje Keller en Willem van der Steeg zullen ook de komende vier jaar de Partij voor de Dieren vertegenwoordigen in de Utrechtse Staten. Laura van Roekel, nummer vier van de kandidatenlijst, kon vanwege voorkeursstemmen aanspraak maken op een zetel, maar ziet daar om persoonlijke redenen vanaf.

De Partij voor de Dieren is het groene anker van de politiek en een vaste waarde buiten de traditionele machtsblokken. Fractievoorzitter Hiltje Keller: “Wij zien als belangrijkste opgaven voor de komende periode herstel van de biodiversiteit en het tegengaan van klimaatverandering. En als belangrijkste oplossingsrichting daarvoor een einde aan zowel de intensieve veehouderij, als de jacht. Daar zullen we op blijven inzetten.”

Wij staan voor:

Gerelateerd nieuws

Utrechtse première #Powerplant

Zondag 17 maart was de Utrechtse première van #Powerplant, de nieuwe documentaire met Marianne Thieme, waarin de kansen voor ...

Lees verder

Afschieten reeën onverantwoord

De provincies Utrecht en Gelderland willen meer reeën afschieten. De Partij voor de Dieren is het hier niet mee eens en stelt...

Lees verder