Natuur & Milieu


“Alles van waarde is weerloos” – Lucebert.

Natuur heeft een eigen, intrinsieke waarde en verdient om die reden onze bescherming. Daarnaast dient de natuur de prioriteit te krijgen die zij verdient. Zij vormt met haar diversiteit aan planten, dieren en ecosystemen het fundament van ons bestaan. Dit onder meer door het mogelijk maken van voedselproductie, het leveren van zuurstof en een stabiel klimaat.

Het behoud én herstel van onze natuur zou daarom een kerntaak moeten zijn voor de provincie. Wij willen dat de provincie een milieubeleid voert waarbij de bescherming van bodem, lucht en water zwaarder weegt dan de economische belangen op korte termijn. De milieuregelgeving moet strenger worden gehandhaafd. De emissies van schadelijke stoffen moet verder afnemen, en subsidies die milieuvervuiling stimuleren moeten zo snel mogelijk worden afgeschaft.

Help mee aan een betere wereld

    Word lid Doneer

Gerelateerd

Partij voor de Dieren in actie tegen asfalt­ver­slaving

Utrecht, 15 maart 2019 – De Utrechtse werkgroep van de Partij voor de Dieren kwam vrijdag in actie tegen het asfaltbeleid van de provincie Utrecht en specifiek de verbreding van de A27. De Partij hoopt dat er na de verkiezingen een meerderheid ontstaat die zich bij het wil uitspreken voor een alternatief zoals het verlagen van de maximumsnelheid naar 80 kilometer per uur. Actieve leden liepen vr...

Bijdragen Moties Vragen Nieuws