Utrechtse dieren hebben een stem


6 maart 2007

De dieren hebben een stem in de provincie Utrecht. 2,7 procent van de kiezers stemde op de Partij voor de Dieren. Dat is precies 1 procent meer dan tijdens de 2e kamerverkiezing in november en voldoende voor één zetel.

Vanaf nu neemt Wanda Bodewitz (Vleuten) zitting in de Provinciale Staten. Ze wordt met het commissiewerk gesteund door Luuk Folkerts (Amersfoort), Willem van der Steeg (De Meern) en Claudia Verkleij-Torenbeek (Everdingen). Daarmee bestaat de fractie van de Utrechtse afdeling van de Partij voor de Dieren uit vier personen.

De afdeling Utrecht is verheugd over de stijging. In de stad Utrecht stemde 2,9 procent op de Partij voor de Dieren. In Amersfoort 2,8 procent. Andere hoge percentages werden gehaald in Nieuwegein (3,6 procent) en Maarssen (3,7 procent).

Alle kiezers worden hartelijk bedankt voor de steun, waardoor wij de dieren een stem kunnen geven in de provincie Utrecht.


Links: Wanda Bodewitz in het slotdebat op RTV Utrecht. Rechts de nieuwe fractieleden.

Gerelateerd nieuws

Flyeren op straat

Vrijwilligers van de Partij voor de Dieren zijn deze dagen ook op straat te vinden. Ondanks de regen wordt er geprobeerd mens...

Lees verder

Provinciale fractie gevormd

De nieuwe provinciale fractie begint zich langzaam te vormen. Naast statenlid Wanda Bodewitz zijn er twee commissieleden acti...

Lees verder