Aandacht voor bestrijding botulisme gevraagd


11 juli 2007

Vorig jaar heeft de Partij voor de Dieren geconstateerd dat in diverse gemeenten in de provincie Utrecht laks is omgegaan met botulisme. Nu opnieuw warmte is aangekondigd, vraagt de Partij voor de Dieren om extra aandacht.

In de warme julimaand van vorig jaar overleden door traag reageren onnodig veel dieren aan een langzame verstikkingsdood. Het afschuiven van verantwoordelijkheid tussen Hoogheemraadschap, de provincie en gemeentes bleek de belangrijkste reden voor het niet adequaat reageren.

Met de nieuw aangekondigde warmte neemt de kans op deze besmettelijke dierziekte toe. De Partij voor de Dieren heeft alle gemeentes in de provincie Utrecht aangeschreven met het verzoek tijdig maatregelen te treffen. Met eenvoudige maatregelen, zoals het opruimen van dode dieren kan de gemeente veel ellende voorkomen.

Ons is ondertussen bekend geworden dat meerdere gemeentes protocollen hebben opgesteld voor een betere botulismebestrijding. Nu het daadwerkelijk wat warmer wordt, vragen we ook de plannen in de praktijk goed uit te voeren.

De gemeente IJsselstein is niet aangeschreven. Deze gemeente had enkele weken terug met koeler weer al te maken met botulisme en heeft alert gereageerd.

Gerelateerd nieuws

PvdD Utrecht aanwezig bij Dierenhulp zonder Grenzen

Zaterdag 9 juni was de Partij voor de Dieren aanwezig bij de Dierenhulp Zonder Grenzen-dag te Amersfoort. De stichting Dier...

Lees verder

Vacature fractie-ondersteuner

Partij voor de Dieren Provincie Utrecht zoekt fractie-ondersteuner voor 14 uur per week De PvdD fractie van de provincie Utr...

Lees verder