PvdD Utrecht aanwezig bij Dierenhulp zonder Grenzen


9 juni 2007

Zaterdag 9 juni was de Partij voor de Dieren aanwezig bij de Dierenhulp Zonder Grenzen-dag te Amersfoort.

De stichting Dierenhulp zonder Grenzen (DZG) is een onafhankelijke organisatie die buitenlandse honden en katten helpt. Het gaat met name om dieren uit de populaire vakantielanden Spanje, Portugal en Griekenland. DZG zorgt ervoor dat dieren die worden mishandeld in het buitenland een goed tehuis krijgen in Nederland.

In Spanje bijvoorbeeld, worden honden opgehangen met nét nog de tenen op de grond, levend verbrand of achter auto's aangesleept. In Griekenland worden ze vergiftigd en laat men ze nog dagen lang een doodsstrijd voeren, zo meldt de website van DZG.

De Utrechtse afdeling van de Partij voor de Dieren was aanwezig met een stand, die werd bemand bemand door Luuk, Ben, Paula en Esther. Het was de eerste keer na de provinciale verkiezingen dat we met een stand waren vertegenwoordigd. Duidelijk was dat op het terrein veel dierenliefhebbers aanwezig waren.

Gerelateerd nieuws

Utrecht neemt maatregelen tegen sterfte jonge eenden Leidsche Rijn

De gemeente Utrecht gaat maatregelen nemen tegen de sterfte van jonge dieren in de gracht aan de Oosterparklaan in Leidsche R...

Lees verder

Aandacht voor bestrijding botulisme gevraagd

Vorig jaar heeft de Partij voor de Dieren geconstateerd dat in diverse gemeenten in de provincie Utrecht laks is omgegaan met...

Lees verder