Aandacht voor Fair Trade bij inkopen


11 juni 2012

Afgelopen PS vergadering heeft de Partij voor de Dieren Utrecht tijdens de behandeling van het rapport ‘Duurzaam Inkopen en Aanbesteden’ aandacht gevraagd voor Fair Trade. Aanleiding was een rapport van de Randstedelijke Rekenkamer wat ging over de kwaliteit en de uitvoering van het beleid voor duurzaam inkopen en aanbesteden.

De Partij voor de Dieren ziet Fair Trade als een goede manier om mondiale duurzame ontwikkeling en eerlijke handel te bevorderen. Uit een uitspraak van het Europees Hof van Justitie van 10 mei jongstleden is gebleken dat aankopers mogen vragen naar Fair Trade criteria bij publieke aanbestedingen.

Naar aanleiding van deze uitspraak heeft fractievoorzitter Willem van der Steeg aan Gedeputeerde Staten gevraagd om Fair Trade criteria onderdeel te laten zijn van het provinciaal inkoopbeleid. Gedeputeerde Staten hebben hier positief op gereageerd en er zullen de mogelijkheden hiertoe onderzoeken.

Gerelateerd nieuws

Stop met jacht op beschermde vos in uiterwaarden

De Partij voor de Dieren provincie Utrecht heeft schriftelijke vragen gesteld over het verbieden van de jacht op vossen in...

Lees verder

Opheldering over afschot zwijntjes

De Partij voor de Dieren Utrecht vraagt om opheldering over het afschot van vijf wilde zwijntjes in Rhenen. De partij heeft...

Lees verder