Ophel­dering over afschot zwijntjes


27 juni 2012

De Partij voor de Dieren Utrecht vraagt om opheldering over het afschot van vijf wilde zwijntjes in Rhenen. De partij heeft schriftelijke vragen gesteld aan Gedeputeerde Staten om er achter te komen wat er precies met de wilde zwijntjes is gebeurd.

Vanuit het veld zijn geluiden gekomen dat het afschot van de zwijntjes niet volgens de regels heeft plaatsgevonden. De partij wil daarom van Gedeputeerde Staten weten wat er zich precies heeft afgespeeld. Van de zes zwijntjes wist er één te ontkomen. De Partij voor de Dieren vraagt na eerdere schriftelijke vragen en een motie nogmaals om mededogen te tonen en te zoeken naar een diervriendelijke oplossing voor dit overgebleven zwijntje.

De Partij voor de Dieren Utrecht heeft er altijd voor gepleit dat wilde zwijnen welkom zijn in de provincie Utrecht. Uit onderzoek van Wageningen Universiteit is namelijk gebleken dat de Utrechtse Heuvelrug een geschikt leefgebied voor wilde zwijnen is. In dit onderzoek zijn ook allerlei maatschappelijke belangen meegenomen.

Gerelateerd nieuws

Aandacht voor Fair Trade bij inkopen

Afgelopen PS vergadering heeft de Partij voor de Dieren Utrecht tijdens de behandeling van het rapport ‘Duurzaam Inko...

Lees verder

Provincie Utrecht neemt maatregelen tegen bijensterfte

Provinciale Staten van Utrecht hebben op 2 juli jl. een door de Partij voor de Dieren ingediende motie aangenomen om de bi...

Lees verder