Actie voor dier­vrien­de­lijke eieren


7 april 2009

De Utrechtse werkgroep van de Partij voor de Dieren deelt zaterdag 11 april, net als het vorige jaar, paaseitjes uit aan winkelend publiek in Zeist en Utrecht. De partij wil consumenten wijzen op de keuze die ze hebben in de aanschaf van eieren en daarmee in de leefomstandigheden van de kippen.

De mensen krijgen naast de chocolade-eitjes een kaartje met informatie over verschillende soorten eieren en wat dat betekent voor de leefomgeving van de kippen. Met de actie wil de partij bewerkstelligen dat zoveel mogelijk mensen met Pasen diervriendelijke eieren kopen. Ron van ‘t Pad van de werkgroep Utrecht stelt dat kippen worden uitgebuit en dat het een illusie is om te denken dat scharrelkippen lekker buiten rondlopen. Volgens de partij heeft een 'eerlijk ei' de code 0 (nul).

De werkgroepleden staan zaterdag vanaf 13 uur met de chocolade-eitjes in Zeist bij winkelcentrum Belcour en in Utrecht langs de Oude Gracht.

Gerelateerd nieuws

Partij voor de Dieren roept gemeenten op tot het weren van circusdieren

Utrecht, 30 maart 2009 De Partij voor de Dieren roept de gemeenten in Utrecht op om circusdieren te weren. Gemeenten zouden,...

Lees verder

Renswoude, een Woud van Nertsen

kwetsbare natuur delft onderspit Een nertsenhouderij in Renswoude heeft achterhaalde gegevens gebruikt om een grootschalige ...

Lees verder