Amers­foort laat Belly Wien toe ondanks dieren­welzijn


29 juli 2007

De werkgroep Utrecht van de Partij voor de Dieren (PvdD) heeft protest aangetekend bij de gemeente Amersfoort tegen verlening van vergunning voor het circus Belly Wien.

Belly Wien is een circus dat vanwege dierenwelzijnsreden niet meer welkom is in moederland Oostenrijk. Het circus heeft optredens met kamelen, lama’s, apen, Siberische tijgers, duiven, giraffen, slangen, paarden, zwijnen, zebra’s, katten en honden. Sinds die tijd is het circus op zwerftocht door Europa.

De Partij voor de Dieren is verbaasd dat de gemeente Amersfoort ondanks een maatschappelijke afkeuring op dit gebied het circus wel een vergunning heeft verleend, terwijl dit circus in eigen land wordt geweigerd. Aan het Amersfoortse gemeentebestuur is dan ook in een brief om opheldering gevraagd.

De Partij voor de Dieren is tegen het gebruik van dieren voor amusement. Dit omdat dieren onnodig lijden door een levenslang verblijf in hokken en de vele transportbewegingen.

Steeds meer Nederlandse gemeenten overwegen een verbod in te voeren voor circussen waar wilde dieren worden gehouden. Eerder werd zo'n verbod al ingesteld in Winschoten en Veendam. Een nationaal verbod is er nog niet.

De Partij voor de Dieren roept de inwoners van Amersfoort dan ook op dit circus te vermijden.

Gerelateerd nieuws

Vragen over helikoptervluchten Utrecht

De provinciale fractie heeft vandaag vragen gesteld aan het college van gedupeerde staten over helikoptervluchten vanuit de g...

Lees verder

Handige lijst met telefoonnummers

We hebben een handige lijst gemaakt met de belangrijkste telefoonnummers op het gebied van organisaties die met dieren bezig ...

Lees verder