Flamingo’s nog steeds niet uit Intratuin Utrecht


9 april 2009

Maandag 13 april organiseert de actiegroep Flamin-go! een protestactie voor de Intratuin in Utrecht. De Partij voor de Dieren vindt dat dieren niet in winkels thuishoren en roept mensen op mee te demonstreren.


Hier het persbericht van de actiegroep Flamin-go!:

Actiegroep protesteert!
Wie wil er nou als flamingo de komende 40 jaar in een bakje van twee bij vier staan suffen!
Utrecht, 6 april 2009

De flamingo’s en ara in Intratuin Utrecht weten het wel. Als zij het voor het kiezen hebben, gaan ze liever naar het riante verblijf in Amersfoort.
Flamin-Go!, een Utrechtse dieren actiegroep, houdt op maandag 13 april, tweede paasdag, een protestactie bij de Intratuin in Utrecht. Daar worden drie flamingo’s en een ara gehouden onder belabberde omstandigheden als attractietrekker. Ze wachten zich suf op overplaatsing naar de diertuin in Amersfoort, waar de deur al lang welkom voor hun open staat. Daar kunnen ze een veel beter leven krijgen dan nu. Maar het lijkt erop neer te komen dat ze er zelf heen moeten vliegen, als Intratuin niets doet. Nog zo’n 40 jaar wat verveeld en suf rond kijken is het alternatief.

Sommige mensen vrezen dat de flamingo’s erin blijven, als ze worden overgeplaatst en wel om verschillende redenen (stress, te oud, infecties). De actiegroep heeft echter al in een vroeg stadium informatie ingewonnen bij de dierentuinen in Amersfoort en Emmen en bij een vooraanstaand flamingodeskundige. Zij hebben jarenlange ervaring met flamingo’s en ara’s en betwisten de tegenargumenten. Ze zien geen reden om het plan niet uit te voeren.

Maar de eigenaar van de Intratuin Utrecht, dhr. Jongerius blijft hardnekkig weigeren om zijn medewerking te verlenen aan een verhuizing van de dieren, hij houdt zich niet thuis. Ondanks vele protesten van bewoners van Utrecht.
De attractie is blijkbaar belangrijker dan het welzijn van de dieren.

Tijd dus voor een publieke actie om bezoekers te attenderen op de noodzaak om verandering aan te brengen in de bestaande situatie en mensen aan het nadenken te zetten.
Tevens zal van deze gelegenheid gebruik worden gemaakt om het publiek voor te lichten en te stimuleren dieren niet te kopen bij de Intratuin of andere dierenwinkels in Nederland, maar bij één van de vele overvolle opvangplekken voor afgedankte (knaag)dieren.
Er zal ook een klemmend beroep worden gedaan op de heer Jongerius. De actiegroep gaat hem een hart onder de riem steken…
Voor meer informatie verwijzen wij naar onze website: www.flamin-go.nl

Gerelateerd nieuws

Renswoude, een Woud van Nertsen

kwetsbare natuur delft onderspit Een nertsenhouderij in Renswoude heeft achterhaalde gegevens gebruikt om een grootschalige ...

Lees verder

Partij voor de Dieren stelt vragen over Utrechts Faunabeheerplan

Utrecht, 14 april 2009 – De Provincie Utrecht heeft het nieuwe Faunabeheerplan goedgekeurd. De Partij voor de Dieren vi...

Lees verder