Gratie­verzoek voor wilde zwijntjes Rhenen


13 april 2012

De Partij voor de Dieren Utrecht vraagt Gedeputeerde Staten een diervriendelijke oplossing te zoeken voor het groepje jonge zwijnen op Landgoed Remmerstein in Rhenen. De provincie Utrecht heeft een ontheffing verleend om de zwijntjes af te laten schieten als gevolg van een nulstandbeleid voor wilde zwijnen in de provincie. De Partij voor de Dieren ziet liever een diervriendelijke oplossing, zoals het overplaatsen van de zwijntjes naar een geschikt leefgebied.

Het groepje zwijnen is onlangs in de bossen van Rhenen aangetroffen en bestond waarschijnlijk uit een moederzwijn met zes biggetjes. Het moederzwijn is inmiddels doodgeschoten. De eigenaren van het landgoed zijn van mening dat de zwijnen niemand kwaad doen en dat ze daarom niet afgeschoten hoeven te worden. De Partij voor de Dieren Utrecht heeft Gedeputeerde Staten schriftelijke spoedvragen gesteld over het zoeken naar een diervriendelijke oplossing, zoals het overplaatsen van de zwijntjes naar een geschikt leefgebied.

Fractievoorzitter Willem van der Steeg: “De wilde zwijnen zijn waarschijnlijk door mensen uitgezet in de Rhenense bossen en vermoedelijk is de moeder van de jonge zwijntjes illegaal afgeschoten. Het college krijgt nu de kans om mededogen te tonen voor de onnodig verweesde biggetjes.”

Gerelateerd nieuws

Voorlopig geen afschot vos met behulp van kunstlicht

De Partij voor de Dieren Utrecht heeft eind februari schriftelijke vragen gesteld over een verleende ontheffing voor het do...

Lees verder

Provincie Utrecht gaat landbouw in leegstaande kantoren onderzoeken

De provincie Utrecht gaat kijken naar de mogelijkheden van stadslandbouw in leegstaande kantoren. De Utrechtse Statenfracti...

Lees verder