Kat in Tienhoven kan weer veilig naar buiten


1 maart 2011

Op maandag 28 februari jl. overhandigde partijleider Marianne Thieme van de Partij voor de Dieren een kogelvrij vest voor katten aan een katteneigenaresse in Tienhoven. Met deze symbolische actie wil de Partij voor de Dieren aandacht vragen voor de 700-1000 katten die jaarlijks in het buitengebied van de provincie Utrecht worden afgeschoten. De belangstelling van de pers was groot. O.a. het Jeugdjournaal, Pow News, AD Utrechts Nieuwsblad en RTV Utrecht interviewden Marianne Thieme over de actie. De Partij voor de Dieren is erg blij met deze grote belangstelling, omdat veel mensen niet weten wat zich in het buitengebied rond buiten lopende katten afspeelt.

De provincie staat toe dat jaarlijks honderden katten worden afgeschoten. Het zou gaan om ‘verwilderde’ katten, maar het verschil met huiskatten is niet te zien. De Partij voor de Dieren wil dat de provincie Utrecht gegevens omtrent de kattenjacht openbaar maakt. Veel mensen weten niet dat deze kattenjacht zich ook in de provincie Utrecht afspeelt.

De katten kunnen gevangen worden, gecastreerd of gesteriliseerd en her- of teruggeplaatst worden bij een gezin of in de natuur. De Dierenbescherming heeft hier ervaring mee en heeft haar hulp aangeboden, maar de provincie is hier tot op heden niet op ingegaan. De Partij voor de Dieren hoopt met deze ludieke actie dat de provincie alsnog kiest voor de diervriendelijke oplossing.

Voorlopig is de kat in Tienhoven in ieder geval veilig!

Naast het uitdelen van de kogelvrije vesten is de Partij voor de Dieren ook een petitie tegen de kattenjacht gestart. Deze is te vinden op:

http://petities.nl/petitie/provincie-utrecht-schiet-onze-katten-niet-af

Gerelateerd nieuws

Marianne Thieme deelt kogelvrije vesten voor katten uit

Utrecht, 25 februari 2011 – Katten die in het buitengebied van Utrecht rondlopen, zijn hun leven niet zeker. Jagers hebben...

Lees verder

Kiezers bedankt!

De verkiezingen van 2 maart hebben als resultaat dat de Partij voor de Dieren in de Provinciale Staten van Flevoland, Gelde...

Lees verder