Marianne Thieme deelt kogel­vrije vesten voor katten uit


25 februari 2011

Utrecht, 25 februari 2011 – Katten die in het buitengebied van Utrecht rondlopen, zijn hun leven niet zeker. Jagers hebben toestemming van de provincie Utrecht om ‘verwilderde’ katten af te schieten. Maar hoe kan een jager zien of een kat verwilderd is? Marianne Thieme zal maandag 28 februari a.s. aan katteneigenaren kogelvrije vesten uitdelen voor hun katten. De Partij voor de Dieren Utrecht wil hiermee aandacht vragen voor de 700-1000 katten die jaarlijks in de provincie worden afgeschoten. Sommige van deze dieren hebben gewoon een baasje. De Partij voor de Dieren wil dat de provincie stopt met de kattenjacht en kiest voor een diervriendelijke oplossing.

Marianne Thieme zal om 13.00 uur te Tienhoven kogelvrije vesten aan katteneigenaren uitdelen. Tienhoven ligt in het buitengebied van de provincie Utrecht waar katten gevaar lopen geschoten te worden. De Partij voor de Dieren Utrecht is onlangs een petitie gestart tegen de kattenjacht. De handtekeningen stromen binnen en de partij ontvangt regelmatig verontwaardigde reacties. Ook van mensen die hun kat zijn kwijtgeraakt in het buitengebied. Met het uitdelen van kogelvrije vesten hoopt de Partij voor de Dieren duidelijk te maken dat het absurd is dat katteneigenaren hun dieren niet veilig naar buiten kunnen laten gaan.

Het vangen, neutraliseren en terug- of herplaatsen van katten is een goed en diervriendelijk alternatief voor afschot. De Dierenbescherming heeft ervaring met deze oplossing en heeft haar hulp zelfs aangeboden aan de provincie. De Partij voor de Dieren gaat ervan uit dat de provincie de mogelijkheden voor een diervriendelijke oplossing zal onderzoeken en hoopt dat alle katten in de toekomst zonder kogelvrije vesten naar buiten kunnen gaan.

De petitie is te vinden op: http://petities.nl/petitie/provincie-utrecht-schiet-onze-katten-niet-af


Gerelateerd nieuws

Esther Ouwehand onthult protestbord jagers Heuvelrug

Onder grote belangstelling onthulde Tweede Kamerlid Esther Ouwehand van de Partij voor de Dieren vandaag een protestbord t...

Lees verder

Kat in Tienhoven kan weer veilig naar buiten

Op maandag 28 februari jl. overhandigde partijleider Marianne Thieme van de Partij voor de Dieren een kogelvrij vest voor ...

Lees verder