Meer onder­ti­teling voor doven en slecht­ho­renden


9 december 2014

Tijdens de Provinciale Statenvergadering op 8 december heeft Gedeputeerde Pennarts toegezegd om zich hard te maken voor meer ondertiteling voor doven en slechthorenden. Dit gebeurde naar aanleiding van een gezamenlijke motie van de Partij voor de Dieren en 50Plus.

Tien procent van de Utrechtse bevolking is doof of slechthorend. Op de website van de provincie is echter onvoldoende ondertiteling beschikbaar, waardoor filmpjes voor deze mensen niet goed te volgen zijn. Ook RTV Utrecht voldoet niet volledig aan de behoefte aan ondertiteling. "Het is van belang dat ook mensen met een auditieve beperking zich goed op de hoogte kunnen stellen van provinciale nieuwsvoorziening", aldus Willem van der Steeg, fractievoorzitter van de Partij voor de Dieren.

Gedeputeerde Pennarts heeft beloofd om op de website van de provincie ondertiteling beschikbaar te maken. Ook zal zij bij RTV Utrecht het probleem bespreekbaar maken en ervoor zorgen dat bij provinciale uitingen via RTV Utrecht slechthorendheid een aandachtspunt is.

Gerelateerd nieuws

PvdD doet mee aan Provinciale Statenverkiezingen in Utrecht

De Partij voor de Dieren neemt op 18 maart 2015 deel aan de Provinciale Statenverkiezingen in Utrecht. Beoogd lijsttrekker is...

Lees verder

PvdD biedt bamboeplant aan

Vandaag werd in de Provinciale Statenvergadering de Begroting voor 2015 besproken. Statenlid Willem van der Steeg benadrukte ...

Lees verder