PvdD doet mee aan Provin­ciale Staten­ver­kie­zingen in Utrecht


5 november 2014

De Partij voor de Dieren neemt op 18 maart 2015 deel aan de Provinciale Statenverkiezingen in Utrecht. Beoogd lijsttrekker is Hiltje Keller uit de gemeente Utrechtse Heuvelrug. Het huidige Statenlid van de PvdD, Willem van der Steeg, voert de kandidatenlijst aan voor de waterschapsverkiezingen, die op dezelfde datum plaatsvinden.

Sinds 2007 is de Partij voor de Dieren met een Statenlid vertegenwoordigd in Utrecht. Ook zetelt de partij sinds 2009 in waterschap De Stichtse Rijnlanden. De afgelopen jaren heeft de partij zowel in de Staten als in het waterschap veel aandacht gevraagd voor issues op het gebied van dieren, natuur en milieu; de kernthema’s van de PvdD. Veel besluitvorming in de provincie en het waterschap raakt direct aan deze kernthema’s. Belangrijke regionale thema’s voor de Partij voor de Dieren zijn onder andere de plezierjacht, natuurbehoud, megastallen, vissterfte, waterkwaliteit en de bestrijding van muskusratten.

Hiltje Keller heeft op dit moment al zitting in de commissie Wonen, Maatschappij en Cultuur in de Provinciale Staten. Ook is zij voorzitter van de afdeling Utrecht van de Partij voor de Dieren. Statenlid Willem van der Steeg gaat zich vanaf maart 2015 richten op het werk in waterschap De Stichtse Rijnlanden. Hij vervulde deze functie al eerder[1], dus hij is goed op de hoogte van wat er in het waterschap speelt.

De Partij voor de Dieren neemt in totaal in tien provincies en acht waterschappen aan de verkiezingen deel. Het partijbestuur legt de ontwerpkandidatenlijsten en het ontwerpverkiezingsprogramma voor aan haar leden op het congres van 30 november 2014.

[1] Van januari 2009 tot en met maart 2011

Gerelateerd nieuws

De provincie moet adviseren bij diervriendelijke gewasbescherming

De Statenfractie van de Partij voor de Dieren heeft op 29 september een motie ingediend. Hierin vraagt ze de provincie om een...

Lees verder

Meer ondertiteling voor doven en slechthorenden

Tijdens de Provinciale Statenvergadering op 8 december heeft Gedeputeerde Pennarts toegezegd om zich hard te maken voor meer ...

Lees verder