Partij voor de Dieren aanwezig op Utrechtse Dieren­dagen


24 december 2007

De Utrechtse regio van de Partij voor de Dieren was in het weekend van 22 en 23 december aanwezig bij het Kind&Dier Event in de Veemarkthallen. Kind&Dier was onderdeel van de Utrechtse dierendagen die tegelijkertijd in de hallen plaatsvond.

Op zich was het sneu om te zien hoe veel dieren opgesloten zaten in te krappe kooien. Zo had een Vlaamse Reus een hok die anderhalf keer groter was dan zichzelf. Ook andere dierbeschermingsorganisaties die wij spraken vonden dit niets. Maar de keuze van ons om toch aanwezig te zijn, was om de mensen die daar aanwezig waren voorlichting te geven. Naast de Partij voor de Dieren waren er meerdere dierenorganisaties aanwezig, zoals de Dierenambulance, Vissenbescherming, Kattenbescherming en Zinloos Geweld tegen Dieren.

Bij de Partij voor de Dieren konden kinderen schilderen over de bio-industrie en hoe het beter kon zijn voor de dieren. Volwassenen vroegen om meer informatie over de Partij voor de Dieren en onze standpunten. Belangstellenden verlieten de stand met buttons, folders en stickers om onze dierenwelzijngedachtes verder uit te dragen.

Al met al kijken we tevreden terug op deze twee dagen, waarbij de inzet van de leden van de Partij voor de Dieren groot was.

Gerelateerd nieuws

Onderzoek nodig naar aanrijdingen met wild

Utrecht, 19 december 2007 – Afgelopen maandag 17 december is in de Statenvergadering besloten om onderzoek te gaan doen...

Lees verder

Haal vaker een dier uit het asiel

Binnen de Utrechtse afdeling van de Partij voor de Dieren wordt momenteel nagedacht over dieren in de winkel. Denk daarbij aa...

Lees verder