Partij voor de Dieren verheugd over komst dieren­wet­houder


3 mei 2006

Utrecht, 4 mei 2006 - Voor het eerst is dierenwelzijn benoemd als specifieke wethouderportefeuille in Nieuwegein. Op dit moment is Nieuwegein de enige gemeente in de provincie Utrecht met een dierenwelzijnwethouder. De werkgroep Utrecht van de Partij voor de Dieren is tevreden dat de gemeente Nieuwegein zich actief bezig gaat houden met dierenwelzijn.

Vorige week tijdens de presentatie van het nieuwe Nieuwegeinse college bleek CDA-wethouder Carla Breuer dierenwelzijn in haar portefeuille te hebben. Daarmee is een wens van de Partij voor de Dieren uitgekomen. De PvdD is één van de organisaties die in het verleden heeft aangedrongen op deze portefeuille.

Voor de gemeente Nieuwegein betekent dit dat een belangrijk signaal wordt afgegeven op het gebied van dierenwelzijn. Belangrijke items die betrekking hebben op dierenwelzijn in Nieuwegein zijn; de opvang van zwerfdieren, beleid ten aanzien van de dierenweides en uitlaatplaatsen voor honden, beperking vergunningen voor het baggeren sloten en bomenkap tijdens broedseizoen en algemene plannen met betrekking tot ruimtelijke ordening.

Gerelateerd nieuws

Provincie moet kiezen voor diervriendelijk beheer ganzenpopulatie

Utrecht, 4 mei 2006 - De werkgroep Utrecht van de Partij voor de Dieren heeft met afschuw kennis genomen van de plannen van S...

Lees verder