Provincie moet kiezen voor dier­vrien­delijk beheer ganzen­po­pu­latie


3 mei 2006

Utrecht, 4 mei 2006 - De werkgroep Utrecht van de Partij voor de Dieren heeft met afschuw kennis genomen van de plannen van Staatsbosbeheer om 800 ganzen te doden bij Fort Honswijk. Uit de plannen blijkt dat Staatsbosbeheer denkt met het doden van de ganzen de kwaliteit van het gras bij Fort Honswijk in stand te kunnen houden. De PvdD-werkgroep Utrecht vindt het afmaken van deze dieren onnodig.

Het is onvoorstelbaar dat Staatsbosbeheer ervoor kiest het jachtgeweer in te zetten. Er zijn diervriendelijker methoden voorhanden om ganzenpopulaties in de hand te houden, zoals verantwoord nestbeheer dat in plaatsen als Purmerend goede resultaten heeft opgeleverd. Kennelijk zijn dergelijke oplossingen in de provincie Utrecht echter niet overwogen.

De Partij voor de Dieren roept de provincie Utrecht op dit keer de druk van de jagerslobby te weerstaan en zich niet zoals vorig jaar, te laten verleiden tot de afschot van zoveel vogels, maar te kiezen voor een diervriendelijk beheer van de populatie.

Gerelateerd nieuws

Partij voor de Dieren verheugd over komst dierenwethouder

Utrecht, 4 mei 2006 - Voor het eerst is dierenwelzijn benoemd als specifieke wethouderportefeuille in Nieuwegein. Op dit mome...

Lees verder

PvdD hekelt groeiende jagerslobby in provincie Utrecht

Utrecht, 19 mei 2006 - De roek, een beschermde vogelsoort, is recentelijk door de provincie Utrecht vogelvrij verklaard. Gede...

Lees verder