Provincie Utrecht neemt initi­atief tot Biodi­ver­si­teitteam


13 november 2012

De Provincie Utrecht neemt het initiatief tot het opstarten van een B-team, oftewel een biodiversiteitteam. Een biodiversiteitteam maakt gebruik van kennis in de eigen omgeving en bestaat uit onafhankelijke vrijwilligers. De missie van het B-team is werken aan het behouden en het verbeteren van de verscheidenheid in planten en dieren en hun leefgebied in de regio waar het B-team aanwezig is. De Partij voor de Dieren diende hiertoe afgelopen Statenvergadering een motie in die werd overgenomen door het college.

Het Biodiversiteitteam geeft gevraagd en ongevraagd advies en werkt aan bewustwording. Daarnaast heeft het team concrete acties en projecten ter bevordering van de biodiversiteit in de omgeving. Het B-team is in enkele gemeenten in Noord-Brabant al een succesformule gebleken.
Tijdens de behandeling van de provinciale begroting heeft fractievoorzitter Willem van der Steeg gepleit voor een B-team in de provincie Utrecht, zodat de aanwezige Utrechtse kennis en ervaring gebundeld kan worden. Hij diende een motie in, die werd overgenomen door het college. De gedeputeerde zal relevante organisaties op het gebied van biodiversiteit met elkaar aan tafel brengen en de oprichting van een Biodiversiteitteam bespreken.

Fractievoorzitter Willem van der Steeg: “Behoud van biodiversiteit is goed voor de gezondheid van mensen, voor natuurbehoud, voor dieren, voor de recreatieve sector en ook voor de economie. Een Biodiversiteitteam kan waardevol zijn voor het bewustzijn dat we zorgvuldig met onze aarde moeten omgaan.”

Gerelateerd nieuws

Provincie Utrecht steunt vogelopvang

De provincie Utrecht gaat de Regionale Vogelopvang in Utrecht financieel ondersteunen. Hierover is tijdens de Provinciale ...

Lees verder

Provincie Utrecht kijkt naar stroperij

De Statenfractie van de Partij voor de Dieren Utrecht heeft tijdens de behandeling van de Begroting 2013 aan het college ge...

Lees verder