Utrecht neemt maat­re­gelen tegen sterfte jonge eenden Leidsche Rijn


6 juni 2007
De gemeente Utrecht gaat maatregelen nemen tegen de sterfte van jonge dieren in de gracht aan de Oosterparklaan in Leidsche Rijn. De gemeente doet dit naar aanleiding van aanhoudende protesten van bewoners, die werden gesteund door de Partij voor de Dieren.

De gemeente zegt met het doortrekken van een houten plint tussen de kademuur en een brug op eenvoudige manier te kunnen voorkomen dat jonge dieren, zoals eenden, kikkers en huisdieren in de gracht vallen. Daardoor wordt voorkomen dat de dieren die vanwege de steile kanten niet meer uit het water kunnen komen door verdrinking om het leven komen. De gemeente heeft in een brief aan de Partij voor de Dieren laten weten dit zo snel mogelijk te gaan uitvoeren.

De maatregelen zijn een reactie op een handtekeningactie van bewoners en de Partij voor de Dieren. Op 10 april jongstleden zijn 538 handtekeningen overhandigd aan de Utrechtse wethouder Bosch. Deze handtekeningen waren verzameld via de Utrechtse website van de Partij voor de Dieren en door de bewoners van de Utrechtse wijk Parkwijk. Met het aanbieden van de handtekeningen werd tegelijkertijd gevraagd een eerdere beslissing om geen maatregelen te nemen te heroverwegen.

De Partij voor de Dieren is verheugd dat met eenvoudige middelen onnodig dierenleed wordt voorkomen. Het heroverwegen van de beslissing door de wethouder vinden we een goed voorbeeld van luisteren naar de bevolking.

Gerelateerd nieuws

Kort verslag bijeenkomst 30 mei

Op 30 mei is een aantal leden van de Utrechtse Partij voor de Dieren bij elkaar gekomen. Na een uitleg door Wanda Bodewitz ov...

Lees verder

PvdD Utrecht aanwezig bij Dierenhulp zonder Grenzen

Zaterdag 9 juni was de Partij voor de Dieren aanwezig bij de Dierenhulp Zonder Grenzen-dag te Amersfoort. De stichting Dier...

Lees verder