Vervang Amel­is­weerd niet door asfalt


5 oktober 2012

In een brief van 1 oktober 2012 aan de Tweede Kamer heeft de Minister aangekondigd de verbreding van de Bak in Amelisweerd door te willen zetten. Al jaren wordt er gesproken over de verbreding van de A27 bij Amelisweerd naar 2 keer 7 rijstroken, die ten koste van de omliggende natuur en de leefbaarheid voor omwonenden gaat. De fractie van de Partij voor de Dieren is verbaasd dat in de brief ook staat aangegeven dat de provincie Utrecht akkoord gaat met deze verbreding, terwijl dit niet in Provinciale Staten besproken is.

De Partij voor de Dieren is altijd al tegen verbreding van de A27 naar twee keer zeven rijstroken geweest, zo stond dit ook in het provinciaal verkiezingsprogramma opgenomen. Voor de verbreding zal een strook natuurgebied verloren gaan. Daarnaast is er onduidelijkheid over de effecten die het op lucht en geluid zal hebben voor bewoners in het gebied. De verbreding van de A27 zal tijdens de Statenvergadering van 8 oktober aan bod komen. De Partij voor de Dieren zal in ieder geval vasthouden aan haar idealen en tegen de verbreding van de A27 blijven.

In de Tweede Kamer zullen de plannen rond de A27 bij Amelisweerd besproken worden in een Algemeen Overleg dat gepland staat op 10 oktober.

Gerelateerd nieuws

Vragen over laser als verjagingsmiddel ganzen

De Partij voor de Dieren Utrecht heeft schriftelijke vragen gesteld over het verjagen van ganzen met behulp van een laser....

Lees verder

Provincie Utrecht steunt vogelopvang

De provincie Utrecht gaat de Regionale Vogelopvang in Utrecht financieel ondersteunen. Hierover is tijdens de Provinciale ...

Lees verder