538 hand­te­ke­ningen eenden­pro­ble­matiek Leidsche Rijn


12 april 2007

Wanda Bodewitz en bewoner Els Groenewoud hebben dinsdag 10 april 538 handtekeningen overhandigd aan de Utrechtse wethouder Bosch. Deze handtekeningen waren verzameld via de website van de Partij voor de Dieren Utrecht en door de bewoners van de Utrechtse wijk Parkwijk.

De handtekeningen zijn bedoeld om de wethouder de beslissing te doen heroverwegen, waardoor een eind wordt gemaakt aan de schrijnende situatie in de grachten van het winkelcentrum. Door de hoge steile wanden konden dieren zoals jonge eendjes, katten en padden die te water raakten, niet meer aan de kant komen en waren buurtbewoners getuige van hun verdrinkingsdood.

De desbetreffende wethouders besloten in een eerder stadium niks aan deze situatie te veranderen, ondanks hevige buurtprotesten en protesten van raadsleden. Als oplossing is aangedragen plexiglas langs de zijkanten aan te brengen of het dempen van de gracht en er groen planten. Wethouder Bosch gaf aan het eerste idee in beraad te nemen.

Gerelateerd nieuws

Vragen over doden beschermde diersoort grauwe gans

De provinciale fractie van de Partij van de Dieren heeft vragen gesteld over het doden van de beschermde diersoort grauwe gan...

Lees verder

Zorgen over dierenwelzijn gemeente Utrecht

De PvdD Utrecht heeft een brief geschreven aan het college van B&W van de stad Utrecht om haar zorgen uit te spreken over...

Lees verder