Actie tegen massale bomenkap bij Huis Doorn zaterdag 15 oktober


13 oktober 2022

De afgelopen week heeft het Rijksvastgoedbedrijf (RVB) aangekondigd door te gaan met de controversiële kap van 484 gezonde(!) bomen in het park van Huis Doorn. Ondanks verzet vanuit de lokale politiek, onrust onder bewoners in gemeente Utrechtse Heuvelrug en verontwaardigde natuurliefhebbers van ver buiten de gemeente Heuvelrug, dient het RVB binnenkort de aanvraag in waarmee het proces tot de kaalslag ingezet wordt.

Om de massale bomenkap te voorkomen, ondernemen we zaterdag 15 oktober actie. We willen zoveel mogelijk aandacht vestigen op deze geplande kaalslag, waarvoor het RVB ongeldige argumenten aandraagt.

Wat gaan we doen?

Om 11:00 uur verzamelen we bij Huis Doorn en zal Huis Doorn kenner Jaap Holwerda de historie van de beukenlaan toelichten. Hierbij zal hij vertellen waarom de beukenlaan uit cultuurhistorisch en ecologisch oogpunt relevant is. We verzoeken je om daarna met de rouwlinten die wij zullen uitdelen, zelf richting de beukenlaan te lopen, te ervaren hoe deze beukenlaan er in haar gezonde glorie bij staat en een foto te nemen bij een beuk, met het rouwlint. De foto’s worden gebundeld in een rouwboek dat wij gaan aanbieden aan het college.

De foto's mogen natuurlijk ook massaal gedeeld worden via social media met de hashtag #DeBeukErin, waarmee we de actie direct vindbaar maken.

Kom zaterdag 15 oktober naar Huis Doorn, maak een mooie wandeling, een selfie en deel die massaal via #DeBeukErin.

Zie ook het evenement in onze agenda.

Wij staan voor:

Gerelateerd nieuws

Succes! Vuurwerk afsteken niet meer toegestaan in stiltegebieden

Succes! Vuurwerk afsteken niet meer toegestaan in stiltegebieden Utrecht, maart 2022 – Het klinkt als de ultieme tegenstrijd...

Lees verder

Partij voor de Dieren doet mee aan verkiezingen voor Provinciale Staten en vier waterschappen

Partij voor de Dieren neemt deel aan verkiezingen voor Provinciale Staten en vier waterschappen in provincie Utrecht Utrecht...

Lees verder