Partij voor de Dieren doet mee aan verkie­zingen voor Provin­ciale Staten en vier water­schappen


Voor het eerst neemt de PvdD ook deel aan de verkie­zingen voor water­schap Vallei en Veluwe.

21 november 2022

Partij voor de Dieren neemt deel aan verkiezingen voor Provinciale Staten en vier waterschappen in provincie Utrecht

Utrecht, 21 november 2022 – Gisteren zijn tijdens het partijcongres van de Partij voor de Dieren de kandidatenlijsten vastgesteld voor de verkiezingen voor de Provinciale Staten en de waterschappen op 15 maart 2023. De partij doet mee in alle provincies en in 16 van de 21 waterschappen. Voor het eerst kunnen alle stemgerechtigde inwoners van de provincie Utrecht bij de verkiezingen zowel voor de Provinciale Staten van Utrecht als voor een van de vier Utrechtse waterschappen, stemmen op een kandidaat voor de Partij voor de Dieren.

Provinciale Staten van Utrecht

Anjo Travaille is de lijsttrekker voor de verkiezingen voor de Provinciale Staten van Utrecht. Hij is op dit moment nog fractievoorzitter van de Partij voor de Dieren in het Algemeen Bestuur van Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden (HDSR). Op plek twee van de lijst staat Jesseka Batteau, coördinator van de partij in Woudenberg en bekend van de petitie tegen uitbreiding van bebouwing, verstening en verhoging van de recreatiedruk bij het Henschotermeer.

Anjo Travaille (links) en Jesseka Batteau (rechts)

Waterschappen

De Partij voor de Dieren neemt voor het eerst deel aan de verkiezingen voor het Waterschap Vallei en Veluwe. Lijsttrekker is Arjan Groters, gemeenteraadslid namens de partij in de gemeente Apeldoorn. In Waterschap Amstel, Gooi en Vecht is Rick Schellingerhout lijsttrekker. René van der Kruk, sinds 2015 lid van het Algemeen Bestuur van HDSR, neemt als lijsttrekker het stokje over van Anjo Travaille. Voor Waterschap Rivierenland is Paul van Gent, de huidige fractievoorzitter namens de partij, lijsttrekker.

Meer informatie, waaronder de volledige kandidatenlijsten en het verkiezingsprogramma, volgt spoedig.

Gerelateerd nieuws

Actie tegen massale bomenkap bij Huis Doorn zaterdag 15 oktober

De afgelopen week heeft het Rijksvastgoedbedrijf (RVB) aangekondigd door te gaan met de controversiële kap van 484 gezonde(...

Lees verder

Is er sprake van ongeoorloofde staatssteun bij de verkoop van Landgoed Paleis Soestdijk?

In 2017 verkocht de Staat der Nederlanden na een bijzonder te noemen procedure het 165 hectare grote Landgoed Paleis Soestdij...

Lees verder