ACU stampvol bij Meat the Truth


15 juli 2008

Zondagavond 13 juli was de eerste vertoning van de film Meat the Truth in Utrecht: het politiek en cultureel centrum ACU aan de Voorstraat was afgeladen vol.

ACU

De werkgroep Utrecht van de Partij voor de Dieren had de avond georganiseerd en voorzitter Ron van ’t Pad leidde de film in. Hij nodigde de aanwezigen uit te blijven tot na de film zodat men vragen over kon stellen aan Karen Soeters, de directeur van het wetenschappelijk instituut van de Partij voor de Dieren, de Nicolaas G. Pierson Foundation.

Karen Soeters ACU

In de pauze werd veel gediscussieerd over de inhoud van de film. Na afloop waren er veel vragen voor Karen Soeters. Bijvoorbeeld waarom in de film geen aandacht is besteedt aan de sociaal-culturele aspecten van de massale sojaverbouw voor het veevoer. En waarom er niet meer zichtbaar dierenleed in de film is gestopt. Karen antwoordde dat ze hadden gekozen om een zo simpel mogelijke boodschap in de film te stoppen –minder vlees eten – en niet te veel afleiding daaraan te geven. De film is vooral ook bedoeld voor een groot publiek.

Karen en Ron ACU

Ze vertelde ook dat er wordt gewerkt aan nieuwe projecten en dat de Engelstalige versie van de film in september al in de Verenigde Staten gaat draaien. De NGPF is ook bezig om de film op de TV en internet te laten vertonen. De DVD’s van de film die na afloop te koop werden aangeboden waren binnen no time allemaal verkocht. De film is ook te bestellen via de webwinkel van de Partij voor de Dieren. Zo kun je hem bijvoorbeeld ook laten zien aan vrienden en collega’s.
Een zeer geslaagde avond in het gezellige ACU!