Blik op dier­vrien­de­lijker muskus­rat­ten­beleid


27 juni 2011

Tijdens de behandeling van de Voorjaarsnota op maandag 27 juni heeft de Partij voor de Dieren de bestrijding van de muskusrat ter sprake gebracht. D66-gedeputeerde De Vries, portefeuillehouder Water, heeft tijdens die bespreking toegezegd aan tafel te gaan met de waterschappen om de mogelijkheden voor een diervriendelijkere omgang met de muskusrat te bespreken. Tevens zei hij open te staan voor de eventuele inrichting van een diervriendelijk proefproject in de provincie Utrecht.

Het huidige beleid is gericht op het vangen en doden van muskusratten door middel van klemmen en verdrinkingsvallen. De dieren zijn bij deze methoden vaak niet direct dood. In een verdrinkingsval kan het tot 7 minuten duren voordat de muskusratten sterven. Naast muskusratten worden in de vallen ook regelmatig andere dieren, zoals meerkoeten en futen, gedood.

“De huidige manier van bestrijden gaat gepaard met veel dierenleed. Daarom is het een goede zaak dat de provincie aan tafel gaat met de waterschappen om te kijken hoe we diervriendelijker met de muskusrat om kunnen gaan”, aldus Willem van der Steeg, fractievoorzitter van de Partij voor de Dieren.

Gerelateerd nieuws

Partij voor de Dieren Provincie Utrecht zoekt Voorzitter

Komend najaar zal de werkgroep van de provincie Utrecht worden omgevormd naar een afdeling. Het huidige werkgroepbestuur en...

Lees verder

Provincie Utrecht gaat op zoek naar alternatieven voor ganzenjacht

Ganzen zijn de laatste tijd regelmatig in het nieuws. Vooral in verband met de Ganzen-7, een groep van 7 organisaties die d...

Lees verder