Duurzame Koningsdag Amers­foort, zonder ballonnen


Die ballon gaat niet op

6 november 2018

De Partij voor de Dieren heeft in de Provinciale Staten van Utrecht gepleit voor een duurzame Koningsdagviering in Amersfoort in 2019. Maandagavond diende de partij een motie in: ‘Die ballon gaat niet op’. Deze werd aangenomen door de Staten.

De gemeente Amersfoort heeft de provincie Utrecht gevraagd om een financiële bijdrage voor de organisatie van Koningsdag 2019. De meerderheid van de Provinciale Staten heeft hiermee ingestemd. Met de motie van de Partij voor de Dieren die vervolgens is aangenomen, wordt een voorwaarde gesteld aan de bijdrage: er mogen geen ballonnen worden opgelaten bij de viering van Koningsdag.

Ballonnen die de lucht ingaan, komen namelijk ook weer ergens neer. Dit is geen onschadelijke manier van feestvieren. Het draagt bij aan de plastic soep en dieren raken verstrikt in de linten. Ook worden ballonresten in de magen van dieren gevonden.

Gerelateerd nieuws

Utrechtse Overshoot Day in beeld

De provincie Utrecht gaat berekenen op welke dag in het jaar zij de aarde heeft opgebruikt. Hiertoe heeft Gedeputeerde Staten...

Lees verder

Partij voor de Dieren pleit voor bescherming Amersfoortse das

Utrecht, 7 december 2018 - De Utrechtse Statenfractie van de Partij voor de Dieren heeft vragen gesteld aan Gedeputeerde Stat...

Lees verder