Enorme schade door bomenkap fiets­route Utrecht-Amers­foort: vragen gesteld!


27 augustus 2024

Op 22 augustus is er aanzienlijke schade toegebracht aan een ecologisch waardevol bosgebied langs het spoor tussen Utrecht en Amersfoort, ondanks het feit dat dit gebied deel uitmaakt van het Natuurnetwerk Nederland (NNN). Hierbij is een brede werkstrook van tien (!) meter gecreëerd door bomenkap, wat in strijd is met eerder adviezen én aangenomen moties van onze partijgenoten van Partij voor de Dieren Amersfoort.

Wij hebben vragen gesteld over deze uitvoering van werkzaamheden! O.a. over het ontbreken van een boomdeskundig toezichthouder, over het niet naleven van advies om tijdens broedseizoen geen bomen te kappen en over het gebruik van bredere werkstroken dan geadviseerd.

Wij willen weten hoe het zomaar kan dat deze extra natuurschade is ontstaan, en wat de provincie gaat doen om hier consequenties aan te verbinden. Kappen met kappen!

Gerelateerd nieuws

Statement PvdD Wolf

Partij voor de Dieren vindt het voornemen van de Provincie Utrecht om een wolf af te schieten volstrekt onverantwoord. Er is ...

Lees verder

Wouter de Goederen geïnstalleerd als commissielid

Op 4 september is Wouter de Goederen geïnstalleerd als commissielid voor de Partij voor de Dieren. Wouter de Goederen (1992) ...

Lees verder