Fauna­beheer rondom kasteel De Haar onder vuur


23 juli 2021

Utrecht, 23 juli 2021 - De Statenfractie van de Partij voor de Dieren heeft schriftelijke vragen gesteld aan het College van Gedeputeerden van de provincie Utrecht over het faunabeheer rondom kasteel De Haar. Aanleiding voor de vragen vormden gesprekken met omwonenden die hun zorgen kenbaar maakten.

Zo worden er bij het kasteel reeën afgeschoten, om aanrijdingen met het verkeer te voorkomen, maar tegelijkertijd wordt de omgeving van kasteel De Haar juist ingericht als ideaal leefgebied voor de ree. “Het tart de wetten van de logica om eerst het gebied voor reeën geschikt te maken en om ze vervolgens af te schieten als ze dan komen”, zo stelt statenlid Willem van der Steeg. De Partij voor de Dieren wil via de vragen weten of er diervriendelijke, preventieve maatregelen zijn overwogen om het aantal aanrijdingen te verminderen.

Niet alleen reeën ‘zijn het haasje’, het blijkt dat ook nijlganzen rondom kasteel De Haar hun leven niet zeker zijn. De Partij voor de Dieren wil onder meer weten of het afschot een verstorend effect heeft op andere diersoorten in het gebied en of dit heeft plaatsgevonden tijdens het broedseizoen.

De schriftelijke vragen zijn hier terug te lezen:
Schrif­te­lijke vragen over afschot reeën rondom kasteel De Haar
Schrif­te­lijke vragen over doden nijl­ganzen kasteel De Haar

Wij staan voor:

Gerelateerd nieuws

Provincie gaat verbod op recyclingsgranulaat onderzoeken

Provincie gaat aan de slag met de problematiek van recyclingsgranulaat Maandag 15 februari besteedde het programma ‘Pointer’...

Lees verder

Partijleden gaan de strijd tegen fijnstof aan

Werkgroep Woudenberg van de Partij voor de Dieren roept leden op mee te doen met het meten van fijnstof middels zelfgemaakte ...

Lees verder