Ga mee met werk­groep­leden naar themadag gene­tische mani­pu­latie


10 februari 2009

Op zondag 15 februari gaan enkele leden van de werkgroep naar de themadag over genetische manipulatie in Ravenswoud in Friesland. Heb je zin om mee te gaan stuur dan even een mailtje naar utrecht@partijvoordedieren.nl.

Genetische manipulatie: een zegen of een fatale vergissing?

Appelscha- 9 februari 2009- Het chemische concern BASF wil bij het Friese Marrum en Dokkum proefvelden aanleggen met genetisch gemanipuleerde aardappelen, die resistent zijn tegen de schimmel infectie Phytophthora.

Veel mensen weten niet wat ‘genetische manipulatie’ betekent voor de toekomst van mens, dier en plant. Ook de overheid blijft over goede voorlichting over dit onderwerp in gebreke.

Hagen en Adrienne Jonker, geïnteresseerd in alles wat te maken heeft met mensen, milieu en dierenwelzijn en de toekomst van dit alles, organiseren daarom op zondagmiddag 15 februari een themamiddag in Ravenswoud, waar alle ‘ins en outs van genetische manipulatie’ aan het licht zullen komen.

Aan het begin van de bijeenkomst wordt een korte film met de titel ‘Gen zoekt Boer’ getoond. Hierna komen drie vooraanstaande deskundigen aan het woord.

Het spits wordt afgebeten door Prof. Dr. M. Haring, moleculair bioloog met specialisatie de moleculaire genetica van planten aan de Universiteit van Amsterdam. Daarna krijgt prof. dr. H. de Boer, hoogleraar in Leiden en onder meer de geestelijke vader van de transgene stier Herman, het woord. Derde en laatste spreker ir. M. Rietveld, docent Kraaybeekerhof te Driebergen, het opleidingscentrum voor de Biologisch Dynamische landbouw.

Na de inleidingen door de drie deskundigen is er de uitgebreide mogelijkheid met elkaar van gedachten te wisselen over genetische manipulatie. Een en ander zal plaatsvinden onder begeleiding van dagvoorzitter ir. F.van Genne.

Datum: zondag 15 februari 2009.

Plaats: Dorpshuis Veenwijksweg 5, 8427 RS Ravenswoud.

Tijd : 13.00 tot 17.00 uur.

Kosten: vrijwillige bijdrage.

Opgave kan nog per e mail: hagen.jonker@hetnet.nl of per telefoon: 06-51196463.

Gerelateerd nieuws

Gruwelijk lot voor de Wilde Gans

Illegaal gebruik CO2 voor massale ganzenvergassing Utrecht, 3 februari 2009 – Jaarlijks worden er duizenden wilde ganze...

Lees verder

‘Waterfractie’ PvdD stelt vragen over Amerikaanse rivierkreeft

De ‘waterfractie’ van de Partij voor de Dieren bij Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden heeft vragen gesteld ...

Lees verder