Leden Partij voor de Dieren starten castratie en steri­li­satie project voor zwerf­katten


19 februari 2010


Utrecht , 16 februari 2010 - Leden van de Partij voor de Dieren zijn een eigen project gestart om het aantal zwerfkatten in Woudenberg op een diervriendelijke manier terug te dringen.

Woudenberg kampt al jaren met een groot zwerfkattenprobleem. Om de overlast van zwerfkatten aan te pakken zijn er in meerdere gemeenten in Utrecht jagers actief om de verwilderde katten te doden. Er wordt echter niet gecontroleerd op aanwezigheid van een microchip, waardoor de kans groot is dat ook huiskatten slachtoffer worden. De Partij voor de Dieren zet zich in voor een structurele oplossing voor het zwerfkattenprobleem in de vorm van sterilisatie, castratie, chippen en zo mogelijk herplaatsen van zwerfkatten, zodat deze katten in de toekomst niet meer afgeschoten worden.

Enkele leden van de Partij voor de Dieren hebben de daad bij het woord gevoegd en een castratie/sterilisatie project opgezet en subsidie aangevraagd bij de gemeente. Het project in Woudenberg is van start gegaan met zwerfkatten in de omgeving van een gehandicapteninstelling. De eigenaar van deze instelling is zeer begaan met de dieren en heeft aangeboden de sterilisatie/castratie zelf te betalen.

Ondertussen heeft de gemeente toegezegd om uit het budget voor buurtprojecten eenmalig €2000,- beschikbaar te stellen. Hiervoor kunnen zo’n 40 katten gecastreerd of gesteriliseerd, ontwormd en ontvlooid worden. Ook worden mensen voorgelicht om hun huiskatten op tijd te laten castreren/steriliseren zodat zij niet bijdragen aan het in stand houden van de zwerfkattenpopulatie.

Na de operatie worden de katten enkele dagen in een warm verblijf gehouden en geobserveerd voor zij weer worden vrijgelaten. Hierna wordt voor deze dieren een baasje gezocht. Sommige katten zijn nog jong en kunnen gesocialiseerd worden, zo zijn er al met succes enkele katjes herplaatst.

Indien u interesse heeft om een ex-zwerfkatje te socialiseren of te adopteren, neem dan contact op met utrecht@partijvoordedieren.nl.

Gerelateerd nieuws

Succesvolle vertoning Meat the Truth Amersfoort

De Utrechtse werkgroep van de Partij voor de Dieren heeft op zondag 24 januari in Amersfoort de film Meat the Truth vertoon...

Lees verder

Geplande vestiging geitenhouderij pal op bebouwde kom

Gezondheidsrisico Overberg bij nieuwe uitbraak Q-koorts Utrecht, 17 februari 2010 - In Overberg worden momenteel stappen o...

Lees verder