Succes­volle vertoning Meat the Truth Amers­foort


4 februari 2010

De Utrechtse werkgroep van de Partij voor de Dieren heeft op zondag 24 januari in Amersfoort de film Meat the Truth vertoond.

Meat the Truth is een spraakmakende documentaire, die aantoont dat de veehouderij wereldwijd de grootste veroorzaker is van klimaatverandering. De documentaire is inmiddels door de werkgroep op verschillende plaatsen in de provincie Utrecht vertoond.

De film werd deze middag ingeleid door Niko Koffeman, de voorzitter van de Nicolaas G. Pierson Foundation (het wetenschappelijk bureau van de Partij voor de Dieren dat de film gemaakt heeft) en lid van de Eerste Kamer namens de Partij. Niko Koffeman is een van de oprichters van de Partij voor de Dieren en van het wetenschappelijk bureau. Hij hield een hele inspirerende toespraak over het maken van de film, over de reacties hierop door verschillende organisaties en over de effecten en de toekomst van de veehouderij. Na de film heeft hij vragen uit het publiek beantwoord. In de zaal ontstond een waardevolle discussie over het thema van Meat the Truth.

Verder napraten over de film kon onder het genot van een overheerlijk biologisch, veganistisch diner. Dit was tot in de puntjes verzorgd door restaurant De Eetstee.

Er was helaas maar plaats voor 42 personen, en de middag was snel volgeboekt. Vanwege de vele enthousiaste reacties van de bezoekers, organiseert de werkgroep in het voorjaar opnieuw een vertoning van de film, dit keer in Utrecht. Ook hierbij zullen wij een boeiende spreker uitnodigen. Zodra de locatie en datum bekend zijn, kunt u deze vinden op onze website.

Indien u geïnteresseerd bent in het bijwonen van een vertoning van Meat the Truth, dan kunt u dat vast laten weten via utrecht@partijvoordedieren.nl. Wij zullen u dan op de hoogte houden.

Gerelateerd nieuws

Brandbrief Partij voor de Dieren aan gemeente Utrecht

Utrecht, 21 januari 2010 - Onlangs is men gestart met de uitvoering van het nieuwbouwproject Rijnvliet, waarbij de polder Str...

Lees verder

Leden Partij voor de Dieren starten castratie en sterilisatie project voor zwerfkatten

Utrecht , 16 februari 2010 - Leden van de Partij voor de Dieren zijn een eigen project gestart om het aantal zwerfkatten ...

Lees verder