Leden­uitje Partij voor de Dieren naar Ezelsociëteit groot succes!


16 juni 2008

Zaterdag 14 juni waren 40 leden van de Partij voor de Dieren uit de regio Utrecht present op een jaarlijks ledenuitje. Deze keer werden we hartelijk ontvangen op de Ezelsociëteit in Zeist. Het werd een zeer geslaagde dag ondanks de dreigende bewolking.

ezelsocieteit zeist 1


Harry Dekkers van de Ezelsociëteit ontving ons met koffie en thee. De leden konden met elkaar bijpraten of voor het eerst contact maken. Voorzitter Ron van ’t Pad hield een korte welkomsttoespraak waarin Harry werd bedankt dat we met zo’n grote groep langs konden komen. Ook werden de verkiezingen voor de waterschappen genoemd. We zijn druk op zoek naar geschikte kandidaten die namens de Partij voor de Dieren in een waterschap deel willen nemen. Kandidaten kunnen hun belangstelling melden via een mail aan utrecht@partijvoordedieren.nl ovv waterschapsverkiezingen.


Harry nam vervolgens de groep mee langs de stallen en de ezels en vertelde over hoe ezels binnenkomen en hoe sommigen weer weg gaan. Wanneer er een geschikt en betrouwbaar adres is gevonden worden ezels uitgeleend aan particulieren. De ezels blijven altijd eigendom van de stichting.

ezelsocieteit zeist 2

De meeste ezels komen zwaargewond en psychisch in de war binnen. Vooral uit Griekenland worden ezels overgebracht die daar mishandeld zijn. Die hebben dan nog geluk gehad want vele ezels worden aan de voeten gebonden langs de kant van de weg gelegd als ze niet meer nodig zijn. Ze sterven dan vanzelf. Of dat hun ogen worden uitgestoken als ze in de mijnen werken of bij waterputten. Wat een contrast met de opvang in Zeist waar de vrijwilligers er alles aan doen om ieder individueel dier de beste zorg te bieden die maar mogelijk is. Ieder dier is gelijk, hoe uitzichtloos het er soms ook uitziet voor hem.
Toen we over het terrein liepen voelde je de spirit die er bij de stichting heerst. Keihard werkende vrijwilligers die zich in dienst hebben gesteld van hulpeloze dieren. Vooral de liefdevolle aanpak voor de dieren en de specifieke zorg die ieder dier krijgt is ontroerend. Alle dieren hebben namen, een eigen dieet en eigen verzorgers. Het solarium voor de ezels is werkelijk helemaal uniek.

ezelsocieteit zeist 3


Na de rondleiding hebben we onder begeleiding van enkele ezels en vrijwilligers een mooie tocht door het bos gemaakt. Erg leuk en onze leden konden zo ook beter kennis met elkaar maken. Terug bij de Ezelsociëteit stond er een lekkere vegetarische lunch voor ons klaar! Helemaal super.

ezelsocieteit zeist 4


Wij danken de mensen van de Ezelsociëteit, in het bijzonder Harry, Vera en Jessica. Voor de leden van de Partij voor de Dieren was dit een mooie kennismaking met hun fantastische werk. Hopelijk zijn er nog een paar ezels geadopteerd!

www.ezelsocieteit.nl