Paar­denkamp zorgt voor gezellige middag bij eerste lustrum werkgroep Utrecht


20 juni 2009

Zaterdagmiddag 20 juni vierde de werkgroep Utrecht haar 5 jarig bestaan met een uitje voor alle Utrechtse leden naar Stichting De Paardenkamp. Dit is een rusthuis voor paarden en pony’s die er van een welverdiende oude dag kunnen genieten.

Er waren ruim 50 leden naar de lustrumviering gekomen. Zij konden rekenen op een film over de geschiedenis van de Paardenkamp en een rondleiding langs de weides met de paarden en de stallen. Daarna konden ze genieten van door de werkgroepleden zelf gemaakte veganistische hapjes en drankjes. De werkgroepleden waren aanwezig alsook de twee bestuurders van de Partij voor de Dieren in de provincie Utrecht, Willem van der Steeg en Wanda Bodewitz. Willem is waterschapsbestuurder voor De Stichtse Rijnlanden en Wanda provinciaal statenlid, én oprichtster van de werkgroep in 2004. Leden konden met hun en met elkaar kennis maken. De werkgroep had een stand ingericht waar boeken, t-shirts, stickers etc van de partij werden verkocht. Er waren 3 informatiepanelen gemaakt waarop in een tijdslijn de korte geschiedenis van de werkgroep Utrecht werd uitgebeeld met veel foto’s. Wie herinnert zich nog de actie om eendjes uit de waterbak van Leidsche Rijn en Nieuwegein te redden? Of de petitie voor de vogelopvang? En de paasacties? En de uitjes naar de biologische boerderij en de Ezelsociëteit? Zo maar even een paar mijlpalen.

De werkgroep is inmiddels al weer volop op weg naar de volgende grote activiteit namelijk de campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2010.

Het was een zeer geslaagde, informele middag waarvoor we veel dank verschuldigd zijn aan de medewerkers van de Paardenkamp in Soest. Zij hebben ons fantastisch ontvangen en rondgeleid. Maar vooral veel dank voor het mooie werk wat ze doen door veel oude paarden en pony’s een veilige en ontspannen oude dag te geven. Dank!

http://www.paardenkamp.nl/

Gerelateerd nieuws

Eerste Heemraad Dierenwelzijn

Dankzij een motie van de Partij voor de Dieren heeft Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden als eerste waterschap van Neder...

Lees verder

Illegale konijnenjacht op Utrechtse Uithof

Konijnen gevangen met kunstlicht 24 juni 2009, Utrecht - De Partij voor de Dieren heeft vragen gesteld aan Gedeputeerde Stat...

Lees verder