Partij voor de Dieren in actie tegen Geheim Ganzen­bord­festijn


27 september 2007

De Partij voor de Dieren zal actie voeren tegen het “Ganzenbord” dat georganiseerd wordt met steun van het ministerie van LNV ter promotie van het eten van ganzenvlees.

De Partij voor de Dieren vindt het onbegrijpelijk dat gemeenschapsgeld wordt besteed aan het promoten van het vlees van ganzen die de status van beschermde diersoort hebben. De wet bepaalt dat ze niet geschoten mogen worden alvorens diervriendelijke alternatieven tot schadebestrijding zijn onderzocht.

De overheid weigert het onderzoek naar dergelijke alternatieven te financieren en besteedt kennelijk liever belastinggeld aan het organiseren van een exclusieve “proeverij”, alleen toegankelijk voor jagers, koks en culinair journalisten.

De proeverij wordt georganiseerd op een locatie die door alle partijen zorgvuldig geheim gehouden is tot het allerlaatste moment om protest te voorkomen.

De Partij voor de Dieren zal acte de presence geven met een ludiek protest. bij restaurant de Pronckheer te Cothen (bij Wijk bij Duurstede) waar de proeverij plaats zal vinden.

Na Kamervragen werden vertegenwoordigers van de Partij voor de Dieren alsnog te elfder ure uitgenodigd door het ministerie, op voorwaarde dat er geen discussie zou plaatsvinden tijdens het evenement.

Resumé: aktie tegen promotie ganzenvlees door Partij voor de Dieren, Restaurant de Pronckheer, Graaf van Lyndenweg van Sandenburgweg 2, Cothen, donderdag 27 september 12.00 uur.

- o - o - o -

Foto van de actie donderdagmiddag door Jan Evert Meijer

Gerelateerd nieuws

Primeur voor Utrecht: Voor het eerst in de historie een gedeputeerde dierenwelzijn

De statenvergadering van maandag 24 september kreeg onverwachts een historische tintje. De provincie Utrecht wordt de eerste ...

Lees verder

Regio Utrecht bezoekt biologische boerderij

Op zaterdag 20 oktober is een aantal leden van de Partij voor de Dieren Utrecht op bezoek geweest bij het biologische boerenb...

Lees verder