Partij voor de Dieren vraagt aandacht voor vergeten jacht­slacht­offers


13 maart 2015

Op vrijdag 13 maart voerden Marianne Thieme, en lijsttrekker van de Partij voor de Dieren voor de Provinciale Statenverkiezingen Hiltje Keller, actie tegen de jacht op meerkoeten en andere vergeten jachtslachtoffers in de provincie Utrecht. De actie vond plaats aan de Meentweg in Kockengen. Marianne Thieme brak symbolisch een jachtgeweer doormidden.

Bij jacht denken veel mensen aan dieren als reeën of ganzen, maar in Utrecht worden nog veel meer diersoorten geofferd aan de belangen van de landbouw. Zo heeft de provincie onlangs opnieuw een ontheffing afgegeven voor het doden van meerkoeten, waardoor er onder andere in Stichtse Vecht veel zullen sneuvelen. Ook spreeuwen, kraaien, smienten, knobbelzwanen, duiven en vele andere dieren die slechts geringe schade aan landbouwgewassen toebrengen worden in opdracht van de provincie gedood. Op vrijdag de dertiende wil de Partij voor de Dieren aandacht vragen voor deze ongeluksvogels.

In december 2014 verklaarde de Faunabescherming dat dieren in Utrecht nog meer vogelvrij zijn dan in andere provincies, en dat de provincie Utrecht te ruimhartig is met het verlenen van ontheffingen voor het doden van dieren. Lijsttrekker Hiltje Keller: “De Partij voor de Dieren is tegen alle vormen van jacht, ook de jacht onder het mom van schadebestrijding. Het afschieten van dieren is niet alleen wreed, maar ook niet effectief. De Provincie zou veel meer moeten inzetten op preventieve, diervriendelijke maatregelen zoals het plaatsen van rasters en het hanteren van diervriendelijke verjaagmethoden. Wij blijven ons inzetten voor een diervriendelijk Utrecht!”

Gerelateerd nieuws

Provincie Utrecht stopt niet met jacht op meerkoet

Utrecht, 4 maart 2015 – De Provincie Utrecht is niet bereid om een omstreden ontheffing voor het doden van meerkoeten i...

Lees verder

Partij voor de Dieren komt op voor weidevogels

De Statenfractie van de Partij voor de Dieren Utrecht maakt zich sterk voor het behoud van de enige echte paashaas die eieren...

Lees verder