Redder egel beloond met oorkonde


25 november 2013

Door daadkrachtig optreden van een secretarieel medewerker van de provincie Utrecht is er aan het eind van afgelopen zomer een egeltje gered. Het dier bevond zich in een benarde positie in de provincietuin. De redder ontving voor deze diervriendelijke daad van de provinciale fractie van de Partij voor de Dieren Utrecht een speciale egel-oorkonde.

De tuin van het provinciehuis is aangelegd in een betonnen bak. Deze bevindt zich in een verlaging ten opzichte van het omringende landschap. Afgelopen najaar is gebleken dat egels soms onverhoeds in de bak terechtkomen. Door een opstaande rand komen deze egels er niet meer uit. Als gevolg hiervan werden verschillende dode egels in de provincietuin aangetroffen. Een egel die in verzwakte toestand werd gevonden is door een secretarieel medewerker van de provincie overgedragen aan de egelopvang.

De fractie van de Partij voor de Dieren Utrecht vroeg de provincie middels schriftelijke vragen om maatregelen te nemen waardoor er geen kleine dieren meer opgesloten kunnen raken in de bak. De vragen werden positief beantwoord: In overleg met de tuinarchitect wordt er momenteel gezocht naar een oplossing voor dit probleem.

De Partij voor de Dieren wilde de secretarieel medewerker in het zonnetje zetten voor deze opmerkzaamheid en diervriendelijke daadkracht. Hiervoor overhandigde Willem van der Steeg, fractievoorzitter van de Partij voor de Dieren Utrecht, haar een speciale oorkonde met een ondertekening van Marianne Thieme en Esther Ouwehand.

Gerelateerd nieuws

Goed nieuws voor katten in de provincie

Op 12 november 2013 diende de Partij voor de Dieren in de Tweede Kamer een motie in tegen het afschieten van katten in Nederl...

Lees verder

PvdD: Stop met nachtelijke jacht provincie Utrecht

De Partij voor de Dieren Utrecht wil dat de provincie gehoor geeft aan een uitspraak van de Raad van State van 4 december. De...

Lees verder