Terleur­stelling over afschieten hang­buik­zwijn


28 april 2007

De Partij voor de Dieren in Utrecht betreurt de wijze waarop de politie en de gemeente Wijk Bij Duurstede heeft gehandeld in het geval van het opgedoken hangbuikzwijntje in Cothen.

Het dier dat op 14 april was opgedoken in een boomgaard in Cothen, bleek door een veearts te zijn doodgeschoten. Jammer, want de Dierenbescherming was druk doende opvang te regelen en na een aantal dagen is dit ook gelukt. Helaas was het dier toen al op last van de politie doodgeschoten.

De Partij voor de Dieren Utrecht vindt dat in het wild levende dieren, zoals dit hangbuikzwijntje, met rust moet worden gelaten. De vraag is dan ook of er sprake was van belangrijke schade aan gewassen, vee en of de van openbare veiligheid of gezondheid werd bedreigd.

We zien geen aanwijzingen dat er een serieuze poging is gedaan het dier te vangen door middel van verdoving, om het vervolgens elders onder te brengen. De politie en gemeente hebben daarmee de gemakkelijkste weg gekozen. Partij voor de Dieren keurt dit ten zeerste af.

Gerelateerd nieuws

Werkgroep Utrecht kent twee nieuwe bestuursleden

Het bestuur van de werkgroep Utrecht is uitgebreid met twee mensen; Andre Dijkshoorn en Rianne Kruizenga. Andre houdt zich v...

Lees verder

Interview met Wanda Bodewitz over provinciewerk

Op 7 maart 2007 kreeg de Partij voor de Dieren van de kiezers uit de provincie Utrecht een statenzetel. Wanda Bodewitz nam pl...

Lees verder