Utrechtse première #Powerplant


16 maart 2019

Zondag 17 maart was de Utrechtse première van #Powerplant, de nieuwe documentaire met Marianne Thieme, waarin de kansen voor een plantaardige samenleving worden onderzocht. Femke Merel van Kooten, Tweede Kamerlid namens de Partij voor de Dieren, en Hiltje Keller, lijsttrekker PvdD Provinciale Staten Utrecht zullen bij deze filmvertoning aanwezig zijn. Het programma start om 15.00 uur (deur open 14.15 uur) bij Theater Kikker, Ganzenmarkt 14 te Utrecht en duurt tot 17.00 uur. De toegang is gratis! Ook niet-partijleden zijn van harte welkom. Vooraf een plek reserveren is noodzakelijk en kan via: https://www.partijvoordedieren.nl/powerplant

Femke Merel van Kooten zal de film inleiden. Na afloop vertelt Hiltje Keller wat Utrecht moet doen om groener te worden en klimaatverandering te stoppen. Er is daarbij gelegenheid tot het stellen van vragen.

#Powerplant geeft extra inzicht in de relatie tussen klimaatverandering en vleesconsumptie. Marianne Thieme gaat in #Powerplant in gesprek met wetenschappers, ondernemers en artiesten die de noodzaak onderschrijven om de consumptie van dierlijke producten te verminderen.

Oxford-onderzoeker Joseph Poore zegt hierover: “Een veganistisch dieet is waarschijnlijk de allerbeste manier om je impact op planeet aarde te verkleinen, niet alleen wat betreft broeikasgassen, maar ook wat betreft verzuring, eutrofiëring, land- en watergebruik. Het effect is veel groter dan minder vliegen of een elektrische auto kopen.”