Wat doen ze daar toch allemaal?


25 april 2008

De Partij voor de Dieren is in Utrecht vertegenwoordigd met 1 zetel in de Provinciale Staten. Ons Statenlid Wanda Bodewitz zet zich in voor het partijprogramma in de Statenvergadering en in de commissievergaderingen van Bestuur, Europa en Middelen en van Milieu, Mobiliteit en Economie. De twee andere commissies worden gevolgd door onze commissieleden Claudia Verkleij in Ruimte, Groen en Water en Willem van der Steeg in Wonen, Maatschappij en Cultuur. De fractie in Utrecht wordt ondersteund door een fractiemedewerker, Akko Muskens. Hij is tevens secretaris van de werkgroep van de Partij voor de Dieren in Utrecht.


Het krachtigste middel voor een kleine partij is het stellen van zogenaamde artikel 47 vragen. Dat zijn vragen die schriftelijk gesteld worden en behandeld worden in de Statenvergadering. Daarnaast kunnen ook schriftelijke vragen in de 4 commissievergaderingen worden ingebracht. Een andere mogelijkheid is het inbrengen van een motie of een amendement, een wijzigingsvoorstel van een besluit.


Alle gestelde vragen en ingediende moties zijn nu op beschikbaar op deze site. Ze staan onder het kopje ‘Nieuws uit de Staten’. Nieuwe vragen en antwoorden op gestelde vragen worden zo snel mogelijk bijgeplaatst.

Gerelateerd nieuws

Partij voor de Dieren wil meer onderzoek naar diervriendelijke preventiemaatregelen bij gewasschade

Huidige methoden werken onvoldoende Afgelopen maandag organiseerde de Statenfractie van de Partij voor de Dieren Utrecht een...

Lees verder

Werkgroep Utrecht aanwezig op het Bevrijdingsfestival

Afgelopen bevrijdingsdag stond de werkgroep Utrecht van de Partij voor de Dieren op het Bevrijdingsfestival in Park Transwijk...

Lees verder