Marlou Jager


Commis­sielid

Marlou Jager (1984) studeerde Politieke Economie en is momenteel werkzaam als vrijwilligers- en eventcoördinator bij de Nederlandse Vereniging voor Veganisme. Vanaf jongs af aan is ze gedreven door een sterk rechtvaardigheidsgevoel. Dit doet ze door haar eigen leven vorm te geven met respect voor al wat leeft, maar ook door aandacht te vragen voor de benodigde systeemwijzingen. ‘Ik strijd voor een politiek-economisch systeem waarin mens, dier en natuur niet uitsluitend worden gezien als economische eenheden, maar gewaardeerd worden om hun intrinsieke waarde.’ Hierbij is ze geïnspireerd door het gedachtegoed van groene economen zoals Tim Jackson en de donuteconomie van Kate Raworth.

In haar vrije tijd gaat Marlou er graag op uit, te voet met camera of op de racefiets, om te genieten van het Utrechtse landschap. Of ze is in de stad te vinden met vrienden, onder het genot van een avondje cultuur of een veganistische hamburger.

Momenteel maakt Marlou deel uit van het campagneteam als coördinator van de flyeraars in de provincie Utrecht. Eerder was Marlou actief binnen de afdeling als interim-voorzitter, penningmeester en campagneleider.

Instagram: @marqant
Twitter:
@marqant