Marlou Jager


Commis­sielid

Marlou Jager (1984) is commissielid Bestuur, Economie en Middelen (BEM) voor de Provinciale Statenfractie in Utrecht. Eerder was ze binnen de afdeling actief als interim-voorzitter, penningmeester, campagneleider en flyercoördinator.

Marlou is Politicoloog en behaalde haar master in de Politieke Economie. Hiervoor deed ze ook het mbo (ondernemer/manager) en hbo (media, informatie en communicatie) aan. Momenteel is ze werkzaam als projectcoördinator bij Meetellen in Utrecht; een sociaal onderzoeksbureau voor mensen die een steuntje in de rug nodig hebben.

Vanaf jongs af aan is Marlou gedreven door een sterk rechtvaardigheidsgevoel. Bijvoorbeeld door haar eigen leven vorm te geven met respect voor al wat leeft, maar ook door aandacht te vragen voor de benodigde systeemwijzingen. ‘Ik strijd voor een politiek-economisch systeem waarin mens, dier en natuur niet uitsluitend worden gezien als economische eenheden, maar gewaardeerd worden om hun intrinsieke waarde.’ Ze is hierbij geïnspireerd door het gedachtegoed van duurzame economen zoals Tim Jackson en de donuteconomie van Kate Raworth.

Instagram: @marqant
Twitter:
@marqant

Gerelateerd

Bijdragen