Verkie­zingen 2023


Partij voor de Dieren doet mee in provincie Utrecht en 4 water­schappen

Op het congres van de Partij voor de Dieren op 20 november 2022 zijn de kandidatenlijsten voor de Provinciale Staten- en waterschapsverkiezingen van maart 2023 vastgesteld. Utrechtse fractievoorzitter Hiltje Keller draagt haar positie als lijsttrekker over aan Anjo Travaille - de huidige fractievoorzitter van het Hoogheemraadschap de Stichtse Rijnlanden. Bij het Hoogheemraadschap neemt René van der Kruk de positie als lijsttrekker in. Ook in de waterschappen Amstel Gooi en Vecht, Rivierenland en Vallei en Veluwe doet de Partij voor de Dieren mee aan de verkiezingen.

Waterschappen en provincies zijn belangrijke overheidslagen voor de partij omdat hier het verschil wordt gemaakt voor dier, natuur en milieu. Op het gebied van onder andere waterkwaliteit, jacht, natuurbehoud en -ontwikkeling, biodiversiteit, het tegenhouden van megastallen en duurzame energie valt nog veel winst te behalen.

De Partij voor de Dieren doet mee aan de verkiezingen in alle 12 provincies en in maar liefst 16 waterschappen. De partij ziet mogelijkheden om via winst in Provinciale Staten het aantal zetels in de Eerste Kamer fors uit te breiden. Hiermee krijgt ze een doorslaggevende stem en kan ze de druk op de coalitie voor een duurzamer beleid opvoeren.

Benieuwd naar de volledige kandidatenlijst en meer informatie over het verkiezingsprogramma? Lees hieronder dan snel verder.

Kandidatenlijst Provinciale Staten Utrecht 2023

Kandidatenlijst Provinciale Verkiezingen 2023

 1. Anjo Travaille
 2. Jesseka Batteau
 3. Olivia Butterman
 4. Peter de Weerd
 5. Sebastiaan van Pruissen
 6. Caro Engels
 7. Ellen Pelzers
 8. Eelke de Gelder
 9. Bernard van Dongen
 10. Xenia Minnaert
 11. Kasper Driehuijs
 12. Marcel Hooft van Huysduynen
 13. Frank-Juriën Dam
 14. Saskia Oskam
 15. Louise de Vries
 16. Esther Korteweg
 17. Floortje Bobbink
 18. Nayra van Lubek
 19. Anne Sasbrink
 20. Joost Heilbron
 21. Jolande Kors
 22. Christian van Barneveld
 23. Maarten van Heuven
 24. Eva van Esch
Verkiezingsprogramma Utrecht 2023

Klik op onderstaande link om ons verkiezingsprogramma als PDF-bestand te openen in een nieuw venster.

PvdD verkiezingsprogramma Provinciale Staten Utrecht 2023

Flyer verkiezingsprogramma 2023

Hieronder staat de flyer van de Partij voor de Dieren voor de Provinciale Statenverkiezingen 2023. Je vindt hier ook onze tien speerpunten en links naar onze social mediakanalen, waarop we regelmatig ook updates van de campagne zullen delen. Dus vergeet ons niet te volgen!