Laat ring Utrecht niet kaalslaan!


26 juni 2018

Utrecht, 26 juni 2018 – De verbreding van de A27 / A12 ring Utrecht gaat véél meer groen kosten dan eerder was voorzien. De Partij voor de Dieren in Utrecht vindt dat de provincie dit niet mag laten gebeuren en heeft het college schriftelijk vragen gesteld.

Vorige week werd bekend dat Rijkswaterstaat maar liefst 28 hectare méér aan bomen en struiken zal verwijderen bij de uitbreiding van de A27 / A12. Dat zijn bijna 42 voetbalvelden. Dit komt bovenop de kaalslag die al gepland stond bij Amelisweerd.

​Hiltje Keller, fractievoorzitter Partij voor de Dieren: “Dit is een enorme aanslag op het groen rond de stad Utrecht. Het enige wat we ervoor terug krijgen zijn meer files en meer milieuvervuiling. Dit mogen we als provincie niet laten gebeuren. De herplanting is een doekje voor het bloeden, maar zal het verlies niet compenseren.”

De Partij voor de Dieren vraagt Gedeputeerde Staten om bij de minister aan te dringen op een herziening van het tracébesluit. Daarnaast wordt het college gevraagd in gesprek te gaan met Rijkswaterstaat om de enorme kaalslag te voorkomen.

Wij staan voor:

Gerelateerd nieuws

Stop discriminatie - artikel 1 in provinciehuis

Een muurschildering van artikel 1 van de Grondwet is vandaag d.d. 11 december 2017 onthuld in de ontvangstruimte van het Utre...

Lees verder

Toezegging jaarlijkse rapportage waterkwaliteit

Vanmiddag heeft ons commissielid Willem van der Steeg in de commissie Ruimte, Groen en Water de noodzaak van het verbeteren v...

Lees verder