Onthulling Ode aan het Varken


18 februari 2019

Gisteren is in het Chinese jaar van het varken op een stralende eerste lentedag het kunstwerk 'Ode aan het varken' van Jantien Mook geplaatst op het Neude in Utrecht. Met de 'Ode aan het varken' wordt aandacht gevraagd voor dierenwelzijn in de vee-industrie.

In de Provincie Utrecht zijn meer dan 3 miljoen hokdieren. Er is een dalende lijn te zien in het aantal bedrijven, maar een stijgende lijn in het aantal dieren. De vee-industrie in Utrecht is aan het intensiveren; dat is slecht voor het dierenwelzijn.

In de Provinciale Staten van Utrecht zet de Partij voor de Dieren het onderwerp Dierenwelzijn op de politieke agenda. Zonder de Partij voor de Dieren was bijvoorbeeld dierenwelzijn niet genoemd in de Landbouwvisie.

Gisteren had 'Ode aan het varken' al veel belangstelling van voorbijgangers. De komende weken zal de Partij voor de Dieren bij het kunstwerk in gesprek gaan met voorbijgangers om het ellendige leven van dieren in de vee-industrie onder de aandacht te brengen.

Hiltje Keller, Fractievoorzitter Partij voor de Dieren Utrecht: “Wij gaan onder meer in gesprek over plantaardig eten, dierenwelzijn, biologische veebedrijven en de gevolgen van kiloknallers. Ook willen we antwoord geven op vragen vanuit het publiek over megastallen en de rol van de politiek. Als in Utrecht de bewustwording over dierenleed in de vee-industrie groter wordt, breken er wellicht betere tijden aan. En komt de Utrechtse lente voor de landbouwdieren eindelijk in zicht!