Partij voor de Dieren plant kastan­jeboom in stadspark Amers­foort


8 maart 2019

De Partij voor de Dieren plant aanstaande zaterdag 9 maart, 9:00-12:00 uur, een biologisch gekweekte tamme kastanjeboom in het stadspark Elisabeth Groen te Amersfoort. Deze boom staat symbool voor alle bomen die geplant zullen moeten worden om de teloorgang van de natuur tegen te gaan. Willem van der Steeg, Statenlid voor de Partij voor de Dieren in de Provinciale Staten Utrecht en andere PvdD-kandidaten voor de Provinciale Staten zullen bij deze feestelijke gebeurtenis aanwezig zijn. Iedereen is welkom!

Willem van der Steeg: “Natuur is het meest waardevolle dat we hebben en niet in geld uit te drukken: het is goed voor mens en dier, vangt CO2 weg, tempert hittestress en wateroverlast en bevordert geluk en gezondheid. Asfalt en beton geven geen zuurstof af, bomen wel. De Partij voor de Dieren maakt zich sterk voor het behouden, ontwikkelen en verbinden van natuur en zal dat ook blijven doen. We maken geen draai, maar houden vast aan onze idealen!”

De Partij voor de Dieren wil dat initiatieven voor meer groen in de stad gestimuleerd worden. Een voorbeeld van zo’n initiatief tot vergroening is het stadspark Elisabeth Groen op de locatie van het oude Elisabeth ziekenhuis.

De afgelopen tijd heeft de Partij voor de Dieren zich hard gemaakt tegen de Westelijke Ontsluiting, een nieuwe rondweg in Amersfoort. Hiervoor moeten 3.800 bomen wijken en het leefgebied van veel (beschermde) diersoorten zal nog verder verkleinen. De PvdD stelde vragen in de Provinciale Staten en organiseerde diverse acties tegen deze massale bomenkap. Helaas is de onderzoekskap inmiddels gestart, maar de Partij voor de Dieren blijft, samen met bewonersverenigingen en stichtingen in Amersfoort, actief strijden tegen de kap van de andere 2.000 bomen.

Wij staan voor:

Gerelateerd nieuws

Paddentrek Utrecht in volle gang

De paddentrek is weer begonnen. Door het zachte weer dit jaar kwamen veel amfibieën, zoals padden en salamanders, al vroeg ui...

Lees verder

Provincie doet mee aan Nationale Week Zonder Vlees

De provincie Utrecht doet mee aan de Nationale Week Zonder Vlees (NWZV) van maandag 11 maart tot en met zondag 17 maart. Dit ...

Lees verder